Baltų vienybės dieną klaipėdiečiai šventė su latviais

Sekmadienį perpiet prie šiaurinio molo Melnragėje pokšėjo patrankos šūviai, skambėjo laviška šneka, margavo lietuvių ir latvių tautiniai rūbai. Čia buvo minima Baltų vienybės diena.

Klaipėdos apskrities latvių asociacija „Atpūta“, mininti veiklos dešimtmetį, šiemet pasikvietė svečius iš Latvijos minėti Baltų vienybės dieną paskutinį rugsėjo sekmadienį. Šilta saulėta diena, pasak asociacijos vadovo Gotfrido Tapino, buvo lyg dievų dovana.

Pasivaikščioti ant molo traukę klaipėdiečiai sustojo pasiklausyti brolių latvių liaudis dainų.

Senovine patranka iššauti šūviai buvo dedikuoti negrįžusiems iš jūros, trims rytinės Baltijos pakrantės valstybėms Lietuvai, Latvijai ir Estijai, baltų tautų vienybei.

Latvės ir lietuvės į šventę atvyko su rudeninių gėlių vainikais. Pajūrio žvejai išplukdė tautiniais drabužiais pasipuošusius šventės dalyvius į jūrą, kur šie nuleido vainikus į bangas.

„Kiekvienas, kas gyvena prie jūros ir išgyvena iš jos, turi artimųjų, kurie žuvo motina vadinamoje Baltijoje. Todėl ir sugalvojome juos pagerbti. Laužas ir bendras pabuvimas, mano įsitikinimu, bus puikiausias būdas paminėti brolybę“, - teigė G.Tapinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alas

alas portretas
leiskite paklausti kodel sventeja dalyvavo tiek mazai lietuviu,nejaugi latviu ir estu svente , kodel nebuvo skelbiama,ir organizuota viso miesto mastu,o tik atsitiktiniu praeiviu paspoksojias,

Neringa

Neringa portretas
Galesi švesti kiek noresi kada įjungs apšildymą
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių