Bankrotų lavina Klaipėdoje: masiškai atleidžiami darbuotojai

Bankrotų lavina neslūgsta. Vien bankrutuojančios Klaipėdos įmonės per devynis šių metų mėnesius jau atleido kelis šimtus darbuotojų.

Atleidimai maitinimo įstaigose

Rugsėjo 21-ąją Klaipėdos teritorinė darbo birža gavo pranešimą apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą bendrovėje "Skenta".

Oficialiame Darbo biržos pranešime rašoma: "Dėl įmonės bankroto numatoma atleisti 20 darbuotojų. Įmonės veikla – restoranų ir pagaminto valgio teikimas."

Portale rekvizitai.lt paminėta, jog vidutinis atlyginimas šioje įmonėje rugpjūtį siekė jau tik 230 eurų, o skola "Sodrai" – 12 tūkst. eurų.

Tai jau antras atvejis per pastaruosius tris mėnesius, kai atleidžiama grupė darbuotojų iš viešojo maitinimo įstaigos.

Birželio 12 d. Klaipėdos teritorinė darbo birža gavo pranešimą, kad įmonė "Kavinuko prekyba", kuri įregistruota Vilniuje, numato atleisti 13 darbuotojų, dirbančių Klaipėdos padalinyje.

Tiesa, ši bendrovė nebankrutuoja, tačiau atsisako savo padalinio uostamiestyje, todėl keliolika žmonių neteko darbo.

Lyderė – "Akmena"

Bene didžiausias atleidimas Klaipėdos regione per pastaruosius mėnesius užfiksuotas balandį, Teritorinė darbo birža gavo pranešimą apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą bendrovėje "Akmena".

"Dėl įmonės bankroto numatoma atleisti 175 darbuotojus. Įmonės veikla – baldų gamyba", – rašoma Darbo biržos tinklalapyje.

Vaikiškus baldus, taburetes, stalus ir kitus gaminius iš gryno medžio masyvo gaminusi įmonė buvo įregistruota Vydmantuose.

Iki šių metų balandžio vidurio joje dirbo 179 darbuotojai, paskui palikti tik keturi oficialiai apdraustieji. Likusieji – atleisti.

Remiantis portalu rekvizitai.lt, šios bankrutuojančios bendrovės skola "Sodrai" išaugusi iki 790 tūkst. eurų.

Šių metų gegužę grupę darbuotojų uostamiestyje atleido valstybės įmonė "Kelių priežiūra".

"Dėl įmonės struktūrinių pokyčių numatoma atleisti 23 darbuotojus, dirbančius Klaipėdos padalinyje", – rašoma Darbo biržos pranešime.

Birželį Klaipėdoje 14 darbuotojų atleido ir Žuvininkystės tarnyba.

Žlungančių bendrovių srautas

Nuo šių metų sausio 2 d. vien Klaipėdos įmonėms iškeltos 174 bankroto bylos. Iki šios dienos likviduota 71 iš jų.

Remiantis Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybos duomenimis, per šių metų pirmąjį pusmetį bankroto bylos teisme iškeltos 1 030 įmonių.

Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, iškeliamų bankroto bylų teisme skaičius sumažėjo beveik 35 proc. (2017 m. bankroto bylos iškeltos 1 696 įmonėms).

Per visą laikotarpį nuo Įmonių bankroto įstatymo taikymo pradžios (1992 m. spalio 15 d.) iki 2018 m. birželio pabaigos bankrotas buvo paskelbtas 16 bankų ir per 25 tūkst. įmonių.

Per tą laikotarpį dėl bankroto likviduota 20 tūkst. įmonių, 258 bankroto bylos panaikintos, 300 įmonių bankroto bylos nutrauktos arba nutraukti ne teismo tvarka vykdomi bankroto procesai, iš jų pasirašytos 109 taikos sutartys, 112 įmonių atsiskaitė su kreditoriais, 38 įmonių kreditoriai atsisakė reikalavimų.

2018 m. pirmo pusmečio pabaigoje bankroto procesas buvo vykdomas 4 469 įmonėse, iš jų likvidavimo procedūra vykdoma 3 120 įmonių, 1 349 bankrutuojančioms įmonėms sprendimas dėl tolesnės bankroto procedūros vykdymo dar nebuvo priimtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OVK

OVK portretas
Vien Poroshenkos "Roshenas" per siuos metus atleido virs 50 darbuotoju. Vadinasi dar daugiau ir sparciau lietuviai issilakstys po pasauli. Kitais metais lietuva sumazes tokiu miestu kaip Mazeikiai, arba darbingo amziaus klaipedieciu skaiciumi. Gali isivaizduot jog per meus Klaipedoj nelieks visiskai zmoniu nuo 20 iki 55 metu. Geras ane?

mociutei

mociutei portretas
kokias sankscijas sodra pritaikys kasoje gryniems pinigams? banko saskaitas viens du ir uzblokuoja, bet maitinimo istaigose ten iplaukia labai maza dalis pajamu, tad ir susikaupia skolos

Gvozd ir Britva

Gvozd ir Britva portretas
Kavinės ir turi bankrutuoti. Jei tas pats koktus kotletas, kuris kainavo 5 litus, dabar kainuoja 5 eurus, alus, kainavęs 3 litus, dabar kainuoja 3 eurus - tai kokio velnio eiti į tą kavinę? Nusiperku butelį ir išdažau su draugu savo devynaukščio virtuvėje - zakuskė: rauginti agurkai, silkė, keptas gaidys (jo kulšys), duona. Tai mums kainuoja po 8 eurus. Ir prisitašome, ir pasikalbame, ir alkani neliekame, gerai, kad bobos sukalbamos neišvaro gerti prie krautuvės. O kavinėje dabar be pidiso net nepirstelsi. O jeigu dar labiau pajudėsi - žalią padėsi ant stalo. Kas dabar eina į kavines? Nu, nebent Palangoj, a ką ten daugiau vakare veikti?
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių