Pereiti į pagrindinį turinį

Baudos chamiškai besielgiančių taksistų negąsdina

2012-11-19 12:11
Baudos chamiškai besielgiančių taksistų negąsdina
Baudos chamiškai besielgiančių taksistų negąsdina

Taksistai tampa neįveikiamu bastionu siekiantiems elementarios tvarkos ir kultūros. Jie neįjungia taksometro, neišrašo kvitų, iškoneveikia klientus dėl per trumpos kelionės, netinkamo dydžio pinigų kupiūros, o papriekaištavus gąsdina daugiau niekada nevyksiantys „nemalonaus“ kliento adresu.

Padaugėjo pažeidimų

Nors nuo lapkričio pradžios taksistai turėtų išduoti kelionės kvitą, tačiau jie nesivargina paisyti reikalavimų.

„Kai paprašiau kelionės kvito, pasijaučiau lyg kokia nenaudėlė. Taksistas tiek įsisiautėjo, kad pradėjo grasinti, jog daugiau šiuo adresu niekas niekada nevažiuos, o iškvietimai iš šio telefono numerio bus ignoruojami“, – pasakojo taksisto elgesiu pasipiktinusi klaipėdietė.

Ji ne vienintelė, susidūrusi su taksistų chamiškumu, ir, rodos, visišku jų nebaudžiamumu.

Taksi vežėjus kontroliuojančios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis pritarė, kad pastaruoju metu gerokai padaugėjo pažeidimų.

Situacija akivaizdžiai pradėjo blogėti supaprastinus taksi paslaugų teikimo tvarką – panaikinus veiklos licencijas, į rinką patekti tapo paprasta, tačiau gerokai nukentėjo paslaugų kokybė.

„Pabendravus su taksi paslaugas teikiančiais žmonėmis, vaizdelis liūdnas. Nesuprantu, ar jie taip pat bendrauja ir su klientais“, – stebėjosi direktorius, akcentuodamas, kad taksistai turėtų teikti aukščiausio lygio paslaugas.

Rūko prie klientų

G.Neniškis paaiškino, kad jų įstaigos darbuotojai neatlieka operatyvinės veiklos ir nesiaiškina, ar taksistai įjungia taksometrą, išduoda kelionės kvitą.

Tikrinama tik tai, ar taksi vežėjai turi Mokesčių inspekcijoje registruotus žurnalus, kvitus. Per pusmetį patikrinus apie 60–70 proc. uostamiestyje dirbančių taksistų nenustatyta atvejų, kad jie neturėtų kelionės kvitų.

Pasak G.Neniškio, dalis pažeidėjų perduoti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos komisijai. Ji priima sprendimus, kokią baudą skirti.

Be jau išvardytų blogybių, taksi vežėjai daro dar daugiau pažeidimų: jie nemėgsta pateikti informacijos apie važiavimo tarifus, nors tai turėtų būti matoma automobilio salone, važiuoja skiriamųjų ženklų. Kai kurie vairuotojai, važiuodami su klientais, mėgsta parūkyti. Tai, kad jie nepaiso keleivių, dar ne viskas. Taksi vairuotojai kartais elgiasi itin piktybiškai – atsisako pateikti dokumentus kontrolieriams.

Kaip pastebi G.Neniškis, piktybiškai nusiteikusių taksistų dalį sudaro tie, kurie yra prisiregistravę prie Klaipėdos miesto savivaldybės. Ši aplinkybė apsunkina baudos skyrimą.

Sulaukia gyventojų skundų

Tarp Mokesčių inspekcijos nustatytų dažniausiai pasitaikančių taksistų pažeidimų – neįjungiamas taksometras ir neišduodami kelionės kvitai.

Remiantis šia informacija 7 taksistams iškeltos bylos.

Mokesčių inspekcija taip pat nustato nemažai pažeidimų dėl vengimo vesti mokesčių apskaitą, fiksuoti keliones, registruoti taksometrus.

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorės pavaduotoja Vida Okuličienė priminė, kad įsigaliojus naujajai tvarkai taksi paslaugų teikėjams buvo duota laiko prie jos prisitaikyti.

Tačiau nuo šiol atliekant tiek taksi įmonių, tiek šią veiklą vykdančių gyventojų patikras bus stebima, kaip laikomasi visų reikalavimų, o nustačius pažeidimų – principingai vertinama.

Už apskaitos taisyklių pažeidimą, kai nėra išduodamas kvitas, numatyta administracinė atsakomybė – bauda iki 200 litų. Pakartotinai prasižengus bauda didėja.

Už neregistruotos veiklos vykdymą, taksometrų registravimo tvarkos pažeidimą gresia iki 1 000 litų baudos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų