Bažnyčiai – 75 metrų aukščio bokštas

Šv. Jono bažnyčia ir jos bokštas bus atstatyti originalaus dydžio. Tam pritarė ir miesto valdžia, ir evangelikų liuteronų bendruomenė, ir kiti suinteresuoti asmenys. Džiaugiamasi, kad bažnyčios bokštas papuoš miesto istorinę dalį.


 

Šv. Jono bažnyčia ir jos bokštas bus atstatyti originalaus dydžio. Tam pritarė ir miesto valdžia, ir evangelikų liuteronų bendruomenė, ir kiti suinteresuoti asmenys. Džiaugiamasi, kad bažnyčios bokštas papuoš miesto istorinę dalį.

Miesto tarybos kolegijai Šv. Jono bažnyčios su bokštu atkūrimo galimybės pristatytos trečiadienį. Buvo siūlyta rinktis iš keturių variantų.

Politikai pasirinko pirmąjį, kuriame Šv. Jono bažnyčią ir jos bokštą siūloma atstatyti originalaus dydžio. Numatyta išlaikyti istorinę pastatų formą, dalinai atkuriant išorės medžiagiškumą, interjero sprendimus ir vidines erdves pritaikant šiuolaikiniams poreikiams.

Pagal šį variantą būtų išnaudota bažnyčios pastogė – pastatas būtų dvejų aukštų. 75 metrų aukščio bokštas būtų suskaidytas į aštuonis aukštus.

Bažnyčios erdvėse galėtų veikti muziejus, kavinė, bendruomenės namai, būtų koncertinė erdvė.

Galimybių studijos rengėjų teigimu, jis būtų didesnis už bet kurį dabar istorinėje miesto dalyje esantį pastatą ir būtų matomas iš visų pusių.

Už tokį bažnyčios atkūrimo variantą pasisakė ir evangelikų liuteronų parapija, Kultūros paveldo departamento atstovai, istorikai, kiti suinteresuoti asmenys.

Skaičiuojama, kad jo įgyvendinimas atsieitų beveik 6,4 mln. eurų.

Miesto tarybos narys Rimantas Taraškevičius posėdžio metu tvirtino, kad savivaldybė pirmiausia turėtų žinoti savo finansinius įsipareigojimus, o tada pasirinkti bažnyčios atkūrimo variantą.

„Priešingu atveju galima įklimpti“, – tvirtino politikas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė tvirtino, kad savivaldybė dar neturi jokių finansinių įsipareigojimų Šv. Jono bažnyčios atkūrimui. Šiuo atveju apie tai taip pat nėra kalbama.

„Tai gal galima išsirinkti variantą, kai paaiškės, kiek turėsime prisidėti prie bažnyčios statybos?“, – klausė R.Taraškevičius.

Uostamiesčio vicemeras Artūras Šulcas atkreipė dėmesį, kad reikia vertinti ne tik finansinę, bet ir dvasinę naudą.

„Negalime tik žiūrėti, kad vienas pinigėlis užaugintų keturis. O apie šiuos bažnyčios atkūrimą jau diskutuojame kelerius metus“, – priminė vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memellander

Memellander portretas
Šaunuoliai ,kuo greičiau atstatyti šį statinį,kad puoštu Memelio-Klaipėdos senamiestį . Taip pat reikia nepamiršti dar dviejų bažnyčių Tiltų gatvėje ir Biržos pastato atstatymo .

Senas gyventojas

Senas gyventojas portretas
Sv Jono Baznycia, tarpukario Memelyje buvo auksciausias ir ispudingiausias statinys.Nors tai buvo liuteronu baznycia,reiketu ja atstatyti pilnai.Tik neaisku, is kokiu lesu.Siam sventam reikalui galetu paaukoti dabartiniai Klaipedos ''Vyneriai ''.Rusai pasistae nuostabia cerkve Smilteles gatveje, sentikiai - Taikos prospekte.Reiskia jie turi savo ''Vynerius''.ir Dievas apie juos zino.Tai gal atsiras tokiu ir tarp lietuviu,konfesija nesvarbu.

aš portretas
už tokius statinius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių