Be dienraščio „Klaipėda“ – nė dienos

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos išvakarėse dienraštis „Klaipėda“ pagerbė ištikimiausius savo skaitytojus. Kai kuriuos jų laikraštis kasdien lydi net keliasdešimt metų.

Svarbus dienos ritualas

Daugiau nei 65 metus svarbiausius miesto, šalies ir pasaulio įvykius nušviečianti „Klaipėda“, net ir įsigalint pažangioms informacinėms technologijoms, nepaliauja būti reikšminga klaipėdiečių kasdienybės dalimi.

Kasryt su nekantrumu naujo numerio laukiantys miestiečiai prisipažįsta, kad paimti į rankas laikraštį, skaityti ant popieriaus sugulusį tekstą – vienas smagiausių ir maloniausių dienos ritualų. Kita vertus, ir paties dienraščio gyvavimas būtų neįsivaizduojamas be auditorijos, ištikimų jo skaitytojų.

Tad profesinės žiniasklaidos atstovų dienos proga penki ilgamečiai „Klaipėdos“ prenumeratoriai – Elena Pieniutienė, Stefanija Brusokienė, Bronė Vilimienė, Birutė Žutautienė bei Vladas Žvinklys – buvo pamaloninti vertingomis dovanomis: Jovitos Saulėnienės ir Rasos Tarik istorine knyga „Nugrimzdusi Klaipėda. Der Versunkene Memel“.

Į redakciją užsukę garbūs svečiai ne tik pasidžiaugė dienraščiu, bet ir pasidalijo savo nuomonėmis, pageidavimais.

Kartais ir pasiginčija

Nuo tarybinių laikų „Klaipėdą“ skaitanti B.Vilimienė laikraščio puslapiuose pageidautų daugiau informacijos apie sodininkystę ir daržininkystę.

Pavydėtinai aktyvi 83-ejų moteris su malonumu leidžia laiką sode. „Čia – visas mano gyvenimas. Pati ir kasu, ir raviu, ir sodinu“, – šypsojosi B.Vilimienė, net ir didžiausių darbų įkarštyje atrandanti laiko mėgstamam laikraščiui.

E.Pieniutienė kuklinosi, jog save galėtų vadinti nesena klaipėdiete. Tačiau prieš aštuonerius metus į uostamiestį atvykusi moteris visus šiuos metus yra ir ištikima „Klaipėdos“ skaitytoja.

„Labai mėgstu visus “pliatkus„, kas tik į laikraštį papuola. Bet tai nereiškia, kad su viskuo sutinku. Būna, kad ir pakeiksnoju, ir pasiginčiju. Bet labai myliu šį laikraštį – turbūt kol gyvensiu, tol jį ir skaitysiu“, – teigė pašnekovė.

E.Pieniutienė prisipažino, kad ją ypač domina politikos temos. „Gal kas pasakys, kad tie seniai nežino, ko jie nori, ir nieko nesupranta. Bet taip nėra. Jie irgi šiek tiek supranta“, – šypsojosi moteris, kuri per keletą minučių gali išdėstyti argumentuotą nuomonę, kodėl Lietuvai nereikia atominės elektrinės.

Laikraštį pasiima pats

Skaitytoja pasidžiaugė, kad savo mėgstamą laikraštį pašto dėžutėje randa jau 6 val. ryto.

„Stengiuosi perskaityti viską. Prisimenu tarybinius laikraščius, kuriuose, jei norėdavai užčiuopti esmę, turėdavai būtinai perskaityti visą straipsnį. Dabar to nereikia. Esmę randi pačioje pradžioje, o jei sudomino, giliniesi toliau. Ir tai labai gerai“, – pastebėjo moteris.

Klaipėdietis V.Žvinklys „Klaipėdą“ taip pat prenumeruoja nuo neatmenamų laikų. Kas rytą vyras užsuka į redakcijos skyrių, kad galėtų pats pasiimti dar spaustuvės dažais kvepiantį laikraštį. Pašnekovas šypsojosi, esą tada gali būti visada garantuotas, kad paštininkas neužmirš atnešti leidinio.

„Labai domina sportas, bet perskaitau beveik viską“, – teigė V.Žvinklys.

B.Brusokienei atstovavęs jos anūkas Tomas Jocys prisipažino, jog, kaip ir daugelis jaunuolių, aktualios informacijos dažniau ieško internete. Tačiau užsukęs pas močiutę į rankas paima ir popierinį laikraštį. 83 metų moteris, anot vaikino, „Klaipėdą“ skaito visą savo gyvenimą, tad ir jis pats jaučiasi užaugęs su šiuo dienraščiu. Anot Tomo, jis iki šiol prisimena intriguojamus šeštadieninio priedo „Gaublys“ straipsnius.

Skaitytojai prisipažino, jog ir dabar džiaugiasi turiningu šeštadienio dienraščiu su televizijos programa, naudingos informacijos suranda „Sveikatos“ bei kituose teminiuose prieduose bei niekada nepraleidžia „Klaipėdos“ „deserto“ – šmaikščiai plakamo Českos kokteilio.


Šiame straipsnyje: dienraštis KlaipėdaKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

vajergau

vajergau portretas
Pensininkų laikraštis!

ir aš patrolinsiu

ir aš patrolinsiu portretas
Nieko doro nerašote.Ypač kas aktualu visuomenei.Viešojo intereso gynybos lygis -nulinis.Lendate be muilo savivaldybės grietinei, piniguočiams ir dar vaidinate nepriklausomus.Esate komerciniai ir geltoni kaip kiniečiai. KLAIPĖDA NETURI ŠIO LAIKRASČIO-TURI JĮ KAUNO BERNIUKAI.Su kuo visus ir sveikinu.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių