Pereiti į pagrindinį turinį

Be karšto vandens – gegužę

2009-03-17 09:00
Be karšto vandens – gegužę
Be karšto vandens – gegužę / Vytauto Liaudanskio nuotr. Neišvengiama: hidrauliniai šilumos bandymai ir toliau vyks kasmet, nes mieste atnaujinta tik ketvirtadalis visų šilumos trasų, o senąsias privaloma tikrinti.

Klaipėdiečiams ir šiemet nepavyks išvengti savaitės be karšto vandens – hidrauliniai šilumos trasų bandymai vyks tuo pačiu metu kaip ir pernai.

Numatoma, kad šiaurinėje miesto dalyje nuo Kauno gatvės gyvenantiems klaipėdiečiams ir esančioms įstaigoms karštas vanduo nebus tiekiamas gegužės 11–18 dienomis. Piečiau nuo Kauno gatvės įsikūrusiems gyventojams be patogumų teks verstis nuo birželio 8 iki 15 dienos.

Nors hidrauliniams bandymams atlikti numatytas savaitės terminas, juos atliekančios bendrovės „Klaipėdos energija“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Juozas Kregždys patikino, kad taip įmonė apsidraudžia. „Paprastai karštas vanduo į gyventojų butus grįžta per keturias dienas“, – sakė J.Kregždys.

Šiemet būta šiokių tokių svarstymų, kad hidraulinius šilumos trasų bandymus pirmiausia reikėtų atlikti pietinėje miesto dalyje. Esą šiauriau nuo Kauno gatvės gyvenantys klaipėdiečiai jaučiasi nuskriausti, mat jiems visada pirmiau tenka kęsti nepatogumus.

„Tačiau vis tiek buvo nuspręsta nusistovėjusios tvarkos nekeisti. Viena iš priežasčių ta, kad šiaurinėje miesto dalyje yra kur kas daugiau viešbučių, todėl juos palikti be karšto vandens per turizmo sezoną būtų nesąžininga. Kita priežastis – šiaurinėje dalyje yra mažiau gyventojų“, – tvirtino „Klaipėdos energijos“ atstovas.

Jis taip pat patikino, kad oro sąlygos ir temperatūra nustatytoms hidraulinių bandymų datoms įtakos neturės.

Vienintelė galimybė išvengti nepatogumų, kai dėl šilumos trasų patikrinimų nutraukiamas karšto vandens tiekimas, yra neatlikti hidraulinių bandymų. Tačiau tai net teoriškai neįmanoma, nes trasų vamzdžiai yra susidėvėję ir juos būtina patikrinti padidintu slėgiu.

Klaipėdoje iš viso driekiasi 218,5 kilometro ilgio šilumos trasos. Iš jų 52,2 kilometro, arba apie 25 proc., jau pakeistos naujais vamzdžiais.

Šiemet už 11,7 mln. litų bus pakeista dar 5,1 kilometro trasų.

Įvertinus tai, kad naujų vamzdžių teorinė garantija yra 50 metų, nesunku suskaičiuoti, kad Klaipėdoje niekada nepavyks turėti visiškai naujų šilumos trasų, kurių nereikėtų tikrinti padidintu slėgiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų