Bebrai prie tvenkinio – nepageidaujami

Uostamiesčio gyventojai pastebėjo prie Malūno tvenkinio apgraužtus medelius. Spėjama, kad tai – bebrų darbas. Pasak vieno sunerimusio klaipėdiečio, nesustabdžius šių gyvūnų, iki kitų metų pavasario iš medžių gali nieko nelikti.

Vaikštinėjęs netoli Malūno tvenkinio ir išvydęs nuvirtusius medžius vyriškis ėmė svarstyti, kur reikėtų kreiptis, kad bebrai būtų išprašyti.

"Kieno turėtų būti rūpestis Malūno tvenkinio aplinkoje įsiveisusi bebrų šeimyna, sėkmingai verčianti medžius? Kuri tarnyba turėtų tuo pasirūpinti? Gaila, kad tvenkinys liks be medžių. Ateis pavasaris ar vasara ir teks žiūrėti į nugraužtus stiebus. Dabar medžiai virsta tiesiog į vandenį. Kas pasirūpins, kad tai nevyktų?" – klausė Antanas.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas neslėpė, kad tokie gyventojų pasipiktinimai stebina.

Įdomu, ką tie bebrai tokio blogo daro?

"Pasakyčiau už bebrą, ką jie dabar galvoja – "kaip būtų gerai, jei čia tų žmonių nebūtų". Tokie skundai mane truputį glumina. Įdomu, ką tie bebrai tokio blogo daro? Jeigu jiems ten tinkama terpė gyventi, jie gali gyventi, bet jeigu kyla grėsmė žmonių sveikatai, saugumui, yra galimybė tų bebrų populiaciją truputį išretinti", – teigė pašnekovas.

Tik įvertinus, ar iš tiesų kam nors kyla grėsmė, patariama kreiptis į Klaipėdos valdininkus.

"Klaipėda priklauso miesto savivaldybei. Jeigu ji matytų, kad bebrai daro kažką blogo žmonių saugumui ar sveikatai, savivaldybė su motyvuotu prašymu, nuotraukomis galėtų kreiptis į mūsų departamentą, kad bebrai būtų iš ten pašalinti. Galbūt medžiotojams, kurie turi teisę medžioti, leistume juos sumedžioti spąstais. Tokia yra procedūra, kai plotas – nemedžiojamas. O šiaip savivaldybė yra miesto šeimininkas, kuris ir sprendžia tokius dalykus", – tikino V.Marozas.

Nustačius, kad jokio pavojaus nėra, patariama leisti gyvūnams tiesiog ramiai gyventi.

"Nieko bebrai nedaro – vieną kitą medį nugraužia, bet juk ir bebrams ką nors reikia daryti", – šmaikštavo V.Marozas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lile

Lile portretas
Lietuvoje nieko daugiau nežino tik nušaut.Cia yra gamta su savo grožiu.Kur įsisuko dvikojis ten gamtai vietos nėra.Kiek iškertate medžiu parkuose ,miestuose? Tai viskas tada gerai.Tik pamanykite bebrai nugraužė senus,kreivus medžius.Oi kokia nelaimė!!!!

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
apjuoskit tuos medžius metaliniu tinkliuku,kam žudyti gyvunėlius.

JC

JC portretas
Geri komentarai žmonių, kurie apskritai nepagauna apie ką yra kalbama. Iš serijos - nieko nenutuokiu, bet paaiškinti galiu. Esmė, kad Malūno parko tvenkinys yra tvenkinys, bebram čia - ne vieta, užtvankos čia nepastatysi. Medžiai, kuriuos jie naikina čia auga jau 30-50 metų. Tokių sunaikintų medžių šiemet prie šio tvenkinio apie 10-15.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių