Bebrų prie Malūno tvenkinio sumažės?

Prie Malūno tvenkinio apsigyvenusių ir vis parko medžius be gailesčio graužiančių bebrų jau šį pavasarį turėtų sumažėti. Tikimasi, kad jų "išvykimą" paskatins specialūs repelentai, kuriais bus ištepti visi medžiai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėjos Rasos Jievaitienės, šią paslaugą Miesto tvarkymo skyrius pirks iš Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Klaipėdos skyriaus.

"Pirksime iš jų paslaugą, kad medžius išteptų repelentais ir kad bebrai jų negraužtų. Kaip medžiotojai sakė, kai užaugs žolė, bebrams medžiai neberūpės. Medžius reikia apsaugoti iki gegužės vidurio. Rudenį, jeigu jie dar nedings, sutiko pastatyti ir gyvagaudžius spąstus. Gal nebeprireiks, tikėkimės. Bet jie gali vėl sugrįžti. Jau suprantu, kad tą parką teks saugoti visą laiką", – teigė Aplinkosaugos skyriaus vedėja.

Repelentų poveikis trunka apie mėnesį, bet, esant lietingoms dienoms, šią procedūrą gali tekti kartoti ir dažniau.

Rasa Jievaitienė. Vytauto Petriko nuotr.

Kol kas paslauga bus perkama trims mėnesiams.

Kamienas bebrui neskanus, medžiotojai paaiškino, kad jis nėra jo mitybos šaltinis.

Sausio viduryje R. Jievaitienė teigė, kad bebrai iš pradžių pagraužė septynis medžius. Savivaldybės darbuotojai važiavo jų apžiūrėti, vėliau buvo išduoti leidimai pagraužtuosius nukirsti. Rangovas supjaustė ir išvežė.

"Buvo išvežti septyni ir dešimt sužymėtų medžių. Daugiau nepastebėjome. Miesto tvarkymo skyriaus prašėme, kad nugraužtų medžių mažas šakas paliktų, visko neišvežtų. Kamienas bebrui neskanus, medžiotojai paaiškino, kad jis nėra jo mitybos šaltinis. Bet reikia palikti šakeles ant kranto, tai pristabdytų naujų medžių graužimą", – sakė R. Jievaitienė.

Parkas yra miesto centre, arti gyvenamųjų namų, tad bebrų medžioklė tokioje vietoje negalėtų vykti. Tikimasi, kad bent laikinai situaciją padės suvaldyti repelentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Niekur valdininkų nepaskubinsi,reikės surendti konkursą repelentams pirkti...suprantama už gerą kainą.. paskui pasirodys kad ne tie repelentai ...ir t.t ir panašiai...Tegyvuoja bebrai...

pagal nuotrauką

pagal nuotrauką  portretas
matosi medžiai seni ,tik laiko klausimas,kada nulūž šaka ar medis. Ir dėl tokio š... kelti bangas. Bebras padeda išspręst senų,patrūnyjusių medžių problemą,kad vietoje pūvėkų būtų pasodinti nauji medeliai.

Anonimas

Anonimas portretas
Supi.s.tas (a) zurnaliuksti, kokio b.y.b.io tu cia musu klausineji/ Nueik pas dudoriu ir paklausk, prietranka klaustuku.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių