Benamių gyvūnų dienai – simbolinis žygis

Klaipėdiečiai su savo augintiniais paminėjo Tarptautinę benamių gyvūnų dieną. Šia proga buvo suorganizuotas simbolinis žygis už globotinius. Jame dalyvavo per šimtą žmonių ir  50 augintinių.

"Tarptautinė organizacija ISAR (International Society for Animal Rights) pakvietė mus prisijungti prie 27 metus organizuojamos Tarptautinės benamių gyvūnų dienos, kuri visame pasaulyje yra minima rugpjūčio 18-ąją. Šiemet ir mes tapome gyvūnams neabejingo pasaulio dalimi", – teigė renginio organizatorė, gyvūnų globos namų įkūrėja Simona Šakinytė.

Į žygį pakviesti visi, kuriems rūpi beglobiai gyvūnai.

Ir esą visiškai nesvarbu, jei namuose žmogus neturi globotinio, svarbiausia, kad jis būtų kiekvieno širdyje.

"Į žygį galima eiti su šunimi, galima – be šuns, galima netgi pasiimti katiną, jei manote, kad jis jums padėkos už šitokį žygį. Savanoriai ar kiti atsakingi žmonės gali į žygį pasiimti vieną iš mūsų globos namų "Linksmosios pėdutės" augintinių. Mes laukiame visų, kurie mano, kad gyvūnai yra mūsų visuomenės dalis, kurią turime vertinti", – kviesdama į iškylą kalbėjo S.Šakinytė.

Dalyviai susirinko Smiltynėje ir keliavo link pietinio molo, kur yra patvirtinta gyvūnų pliažo teritorija.

Neįkyriai saulėtas oras buvo itin palankus tokiam piknikui.

"Labai jautrus momentas, kad po šio žygio viena mūsų augintinė kalytė Emi iškeliavo į Vilnių su savo naujų šeimininkų šeima. Jie ja jau domėjosi senokai, tai žygyje dar geriau ją pažino, o Emi elgėsi tikrai labai kultūringai", – džiaugėsi Simona.

Anot renginio organizatorės S.Šakinytės, Klaipėdoje šiuo metu benamių šunų beveik nėra, jie visi rado prieglobstį kurioje nors iš trijų globos įstaigų.

Vien "Linksmosiose pėdutėse", kuri yra iš minėtų trijų įstaigų pati mažiausia, dabar globojami 27 šunys ir 39 katės.

"Būtent benamių kačių problema mieste šiuo metu yra pati didžiausia. Sunku net spėti, bet, mūsų manymu, benamių kačių Klaipėdoje yra ne vienas tūkstantis, nes kasdien pas mus į prieglaudą prašoma priimti iki 30 kačiukų", – kalbėjo S.Šakinytė.

Renginio, kuriame dalyvavo apie 100 klaipėdiečių ir miesto svečių su 50-ia šunelių, metu buvo paaukota 200 eurų.

Visi šie pinigai, pasak S.Šakinytės, taupomi naujam sklypui, skirtam erdvesniems gyvūnų globos namams Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to,,Kanto 11 kiemas, garažo stogas

to,,Kanto 11 kiemas, garažo stogas portretas
" Nuaras" -paims tos katciukus ir jos "mama" Ir- nuzudis per 14 dienuciu(gal ir per 1 diena)!!Geriau , paprasykit , normaliu, jaunu vaikinu, kad .nuimtu visa ta katuku "seima" no stogo..zemin. Ir, tada, galesit ramiai jos maitynti.LABAI GERAI, kad yra tokie zmones, kap JUS ir JUSU-80-metis vyras!!!

Karina

Karina portretas
Bučiau ir aš dalyvavusi, jeigu butu truputi plačiau pareklamuota šį diena.

Kanto 11 kiemas, garažo stogas

Kanto 11 kiemas, garažo stogas portretas
Šaunūs jauni žmonės. Ačiū jums už gerumą. Tačiau man nelinksma. Jau dvi savaitės, kaip graži katytė ir 5 kačiukai vargsta ant garažo stogo.Per gausiuosius lietus katytė mirko lietuje. Mes juos maitiname, bet kreipėmės į Nuarą, kad paimtų šeimynėlę ir jau apie 10 dienų mus maitina pažadais, kad atvažiuos paimti. Nebežinome, kur kreiptis, esame seni žmonės,mano vyrui virš 80metų. Kiekvieną kart drebu, kai vyras lipa ant stogo juos maitinti, o ir pinigų daug reikia. Kodėl toks beširdiškumas, abejingumas tiems vargšams. Koks pasibaisėtinas beširdiškumas. Belieka kreiptis Pagalbos telefonu ir kviestis, kad jie padėtų. Mes jų maitinti nebepajėgiame ir manau, kad žmonės turi turėti pareigos jausmą. Atvažiavo kelis kartus vienas žmogelis- aišku jis vienas nieko negali padaryti. Jeigu Nuaras negali atlikti savivaldybės finansuojamo darbo, tai tegul Savivaldybė skelbia kitą viešąjį pirkimą ir renkasi kitą paslaugų teikėją.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių