Bendruomenės namų statyba startuos kitąmet

Marijos Taikos Karalienės parapijos bendruomenės namų statybos projekto įgyvendinimas pamažu juda į priekį. Tikimasi, kad kitąmet jau prasidės ir šio pastato statybos.

Tikisi gauti leidimą

Apie bendruomenės namų statybas pradėta kalbėti dar 2021 m. lapkritį. Tada klaipėdiečiai buvo kviečiami viešai aptarti statybos projektą ir apsvarstyti projektinius pasiūlymus.

O šiemet, anot parapijos klebono Mindaugo Šlausto, tikimasi gauti statybos leidimą.

„Dabar esame toje stadijoje, kai reikia pabaigti projektą, suderinti su visomis institucijomis, gauti pritarimus, suderinti techninius sprendimus. Einame link to, kad pateiktume projektą ekspertizei ir kad gautume statybos leidimą. Tikimės šiais metais leidimą gauti. Jau vykdome kai kuriuos paruošiamuosius darbus“, – teigė M. Šlaustas.

Tikimės šiais metais leidimą gauti.

Klaipėdiečiai – aktyvūs

Viską suderinus, prasidės projekto viešinimas, svarstymai dėl finansinių galimybių statyboms pradėti.

„Jau turėtų eiti į pabaigą vizualizacijos projektas. Tada bandysime viešinti išbaigtą ir aptartą projektą. Finansinis klausimas taip pat yra aktualus. Bandysime rinkti, įtikinti žmones, kad tai jiems reikalinga. Tai – socialinis projektas įvairiausioms veiklos, savipagalbos grupėms, senjorams“, – pažymėjo klebonas.

Bažnyčioje aktyviai veikia ir plečiasi „Carito“ veikla, čia nuolatos teikiama įvairiapusė pagalba klaipėdiečiams ir ukrainiečiams, jaunimas įsitraukia į savanorystę.

„Apie 5 tūkst. Ukrainos žmonių pasiekė mūsų organizuojama pagalba. Nepamirštame ir savų žmonių. Bažnyčioje yra pasninko dėžė. Žmogus gali bet kada ateiti ir atnešti negendančių maisto produktų, darome paketus ir nešame mūsų parapijos žmonėms, bandome paremti stokojančius“, – sakė M. Šlaustas.

Mindaugas Šlaustas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sieks suburti bendruomenę

Naujame pastate bus siekiama suburti visą Klaipėdos bendruomenę, teikti reikiamą pagalbą, čia visi turėtų rasti užuovėją.

Ar statybos vyks sklandžiai, priklausys nuo žmonių aukų.

„Tai vyks labdaros principu, jeigu žmonės aukos, įsijungs organizacijos ir verslas, manau, šitas projektas tikrai bus įgyvendintas. Bet reikės suremti pečius“, – tikino pašnekovas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sakė, kad jau vyksta įvairios šio projekto planavimo procedūros, ieškoma atsakymų į iškylančius klausimus.

„Projektas labai sparčiai juda į priekį. Vyksta planavimo procedūros. Buvo tam tikrų klausimų, susijusių su tinklų trasų prijungimu. Buvome susitikę su „Klaipėdos vandens“ atstovais, kalbėjome, kaip rasti optimalius sprendimus, kurie yra būtini šitų namų statybai. Suradome gerų sąlyčio taškų“, – teigė meras.

Architekto Sauliaus Plungės projekte – trijų aukštų pastatas, kuris turėtų išaugti tarp bažnyčios ir klebonijos, esančios pačiame šventoriaus gale.

Projektuojamus parapijos namus sudarys dvi pagrindinės patalpų grupės. Tai – parapijos centras su parapijos sale bei keturi butai, skirti kunigams. Ten pat numatyta įrengti garažą ir vietas automobiliams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai visa ta afiora ir sugalvota

tai visa ta afiora ir sugalvota portretas
dėl butų kunigams senamiestyje su garažais, vieta auksinė, aptverta, butus išlaikys vietiniai baudžiauninkai su aukodami, gyvenk ir žvengk iš avinų

nuomonė

nuomonė portretas
Neradau,tai kur ten senjorams,ligoniams,..butai butai kunigams,dar ko,ką čia susigalvojo

to>

to> portretas
eik pagiedok savo kleboneliui - ten tavo vieta Ir pinigus neužmiršk nunešt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių