Pereiti į pagrindinį turinį

Biblioteką privertė dirbti ilgiau

2009-03-19 09:00

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės biblioteka skaitytojų lauks įprastu laiku, nors jos vadovai ir norėjo sutrumpinti darbo valandas.

Klaipėdiečiams buvo pranešta, kad nuo šio pirmadienio miesto centre esanti biblioteka skaitytojus darbo dienomis aptarnaus nuo 10 iki 18 valandos, o šeštadieniais jos durys bus visai užrakintos.

Iki šiol biblioteka darbo dienomis dirbdavo nuo 10 iki 20 val., o šeštadieniais, nors šiek tiek ir trumpiau, bet taip pat laukdavo skaitytojų.

Sprendimas trumpinti darbo valandas buvo priimtas vienašališkai, nepasitarus su bibliotekos steigėja – Klaipėdos apskrities viršininko administracija.

Sutrumpinti darbo laiką nuspręsta todėl, kad esą būtina taupyti.

„Tai ne visai tiesa. Biblioteka, palyginti su kitomis įstaigomis, dar gyvena labai gerai. Jie turi lašinukų ir net šiokius tokius priedus bei priemokas išsimoka. Todėl sprendimas trumpinti darbo laiką yra žalingas“, – sakė Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas.

Vakar dėl norėtų įgyvendinti planų jis pasikvietė pabarti Klaipėdos apskrities viešosios bibliotekos direktorių Juozą Šikšnelį.

Šis aiškino, jog sprendimą trumpinti darbo laiką priėmė todėl, kad Vyriausybė paprašė įstaigų skaičiuoti savo pinigus ir ieškoti rezervų, kaip būtų galima dar 10 proc. sumažinti finansavimą.

„Tačiau toks nurodymas nėra teisės aktas, kurio privalu laikytis. Be to, bibliotekai šiemet skirtas toks pat finansavimas, kaip ir pernai, nors kitoms įstaigoms biudžetai buvo sumažinti. Todėl bibliotekos vadovai tikrai negali nei trumpinti darbo laiko, nei, kaip ketino, leisti darbuotojus nemokamų atostogų“, – A.Šulcas buvo griežtas.

J.Šikšnelis apskrities viršininko pavaduotojui pažadėjo, jog bibliotekos darbo laikas vėl bus pakoreguotas. Ji darbo dienomis skaitytojų lauks nuo 10 iki 19 valandos, o šią savaitę bus nuspręsta, kuriomis valandomis skaitytojai bus aptarnaujami šeštadieniais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų