Bilietų kainos Klaipėdoje ir priemiestyje

Gruodžio 22 dieną Klaipėdos miesto taryba peržiūrėjo ir patvirtino viešojo transporto bilietų kainas 2023-iesiems. Pokyčių nėra daug, tačiau juos žinodamas keleivis kitais metais galės taupyti.

Pokyčiai Klaipėdos mieste

Klaipėdos mieste (I bilietų zonoje) bilietų kainos nesikeičia.

Vienintelė išimtis – papildoma nuolaida vienai bilietų rūšiai, 365 dienų visos kainos bilietui, jeigu naudojamasi Klaipėdiečio kortele. Tokiu atveju šis bilietas perkant internetu kainuos nebe 255, o 205 Eur. Kas yra Klaipėdiečio kortelė ir kuo ji naudinga, surašyta savivaldybės pranešime Jau galima užsisakyti Klaipėdiečio kortelę (klaipeda.lt), ten pat galima sužinoti ir kaip ją užsisakyti. Mūsų atveju svarbu prisiminti, jog užsisakyti reikia ne tik virtualiąją, bet ir fizinę kortelę. Tik su ja bus galima įsigyti ir autobuse žymėti lengvatinį 365 dienų bilietą. Beje, tokią Klaipėdiečio kortelę bus galima naudoti ir kaip įprastą Klaipėdos viešojo transporto elektroninio bilieto kortelę, jos funkcionalumas neapsiriboja tuo vieninteliu lengvatiniu bilietu. Ji gali visiškai pakeisti mūsų kortelę – taip pat galima pildyti e. piniginę arba kitos rūšies terminuotais bilietais.

Pravartu prisiminti, jog ilgalaikių terminuotųjų bilietų galiojimas nustatytas ne kalendoriniais metais ar mėnesiais, o nustatytą dienų skaičių. Jeigu užsisakę fizinę Klaipėdiečio kortelę ją gausite 2023 m. vasario 14 d., spaudos kioske su ja minėtą 365 dienų bilietą nusipirksite vasario 15 d. ir iš karto ją autobuse pažymėsite – galios tas bilietas iki 2024 m. vasario 14 d.

Nuo 2022 m. sausio 1 d. įvesti Senjorų 70+ metų 365 dienų bilietai už 10 Eur lieka galioti, čia jokių naujovių nėra.

Du pokyčiai nukreipti į ateitį. Nustatyta vandens autobuso bilieto kaina (su Klaipėdiečio kortele irgi taikoma nuolaida). Taip pat nustatytos kainos atsiskaitant bekontakte banko kortele. Tai taps aktualu tik po šios žiemos.

Pokyčiai priemiestyje

Priemiesčio (II ir III tarifinėse zonose) perkant bilietą iš vairuotojo kaina didėja, priklausomai nuo atstumo, 10 ir daugiau centų. Maršrutinių taksi į Kretingą ir Palangą bilietų kaina nustatyta, atsiskaitant kortele – 1,80 Eur, perkant bilietą iš vairuotojo – 2,20 Eur.

Ir iki šiol priemiestyje buvo kainos skirtumas tarp elektroninio ir iš vairuotojo perkamo bilieto. Tačiau dabar tos „žirklės“ tapo dar platesnės. Pavyzdžiui, į Dituvą pilnos kainos bilietui dabar jos bus 40 centų (1,50/1,10 Eur). Tai – pilnos kainos bilietams.

Šie tarifiniai pokyčiai įsigalios nuo sausio 16 dienos, taigi dar kurį laiką vešime senomis kainomis.

Per tą laiką priemiesčio keleiviams, kurie pirkdavo bilietą iš vairuotojo, siūlytume pereiti prie atsiskaitymo už kelionę iš e. bilieto sąskaitos, tokių bilietų kainos nesikeičia. Bilieto kortelės parduodamos spaudos kioskuose, ten pat papildomos pinigais. Perkant kortelę būtina nurodyti, ar/kokią keleivis turi teisę į kelionės lengvatą. Važiuojant priemiesčio maršrutu kortelę reikia žymėti du kartus – įlipus ir išlipant. Taip bus iš kortelės sąskaitos nuskaičiuojama tiksli (ir ženkliai mažesnė nei perkant bilietą iš vairuotojo) suma už nuvažiuotą atstumą.

Kelionės sutinkant Naujuosius

Sveikindami su pagrindine kalendorine metų švente primename, jog Naujųjų išvakarėse viešojo transporto maršrutai darbą baigs anksčiau. Kita vertus, po to namo dar bus galima grįžti proginiu 88-uoju maršrutu ir maršrutiniais taksi. Detaliai išvakarių darbo režimą esame paskelbę www.klaipedatransport.lt.

Linksmų švenčių!



NAUJAUSI KOMENTARAI

>šiandien

>šiandien portretas
ir tiems vairuotojams katri prievartauja keleivius lipt tik per priekines duris Kokia kvailystė o atsisakyt jos nieks nežada. JOKIŲ KAINŲ KĖLIMŲ

Šiandien

Šiandien portretas
Klaipėdoje 5 autobusas važiavo taip gražiai šventiškai žiburiuodamas kad tokiam sutikčiau mokėt brangiau O kitiems - ne. Ypač kur sėdi surūgę ir baisiai pikti vairuotojai rėkiantys ant keleivių

Anonimas

Anonimas portretas
Pirmą reiktų susitvarkyti bilietų kainų atvaizdavimą puslapyje. Nėra aišku kiek reikia mokėti už bilietą. Amžinasis konfliktas su vairuojais dėl bilieto kainos kai važiuojama tranzitu per kelias zonas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių