A. Bilotaitė: pavaldžių įstaigų atsisakymas nesusijęs su privačiais asmenimis ar interesais

Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių viešųjų įstaigų atsisakymas nesusijęs su privačiais asmenimis ar interesais, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Noriu užtikrinti, kad šis sprendimas nėra susijęs su jokiais privačiais asmenimis ar interesais“, – trečiadienį žurnalistams sakė ministrė.

Taip ji tvirtino žiniasklaidai paskelbus, jog sprendimas Turto bankui perduoti sanatoriją Palangoje gali būti naudingas jos bendrapartietei.

A. Bilotaitė neigia sąsajas su Šventosios seniūne Veronika Skeberdyte.

„Šie bandymai Vidaus reikalų ministerijos pertvarką susieti su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių partijos narės Skeberdytės privačiais interesais man buvo labai netikėti. Tikrai neįsivaizdavau jų esant, apie jos šeimą ir turtinius santykius jokios informacijos neturėjome, taip pat nežinojome, kad į „Pušyno“ teritoriją patenka grąžintini sklypai“, – teigė ministrė.

„Šią informaciją gavome tik šiandien. Nacionalinė žemės tarnyba patvirtino, kad į „Pušyno“ teritoriją patenka keturi buvusių žemės savininkų sklypai ir kad tarp jų yra keturių arų Skeberdytės artimiesiems priklausantis sklypas“, – pridūrė ji.

Ji taip pat sakė, kad „net nebūtų svarsčiusi tokio asmens kviesti į savo komandą Seime“, jeigu iš anksto būtų žinoma apie tai, kad į sanatorijos teritoriją patenka V. Skeberdytės artimiesiems priklausanti žemė.

„Tai tikrai nekeičia Vidaus reikalų ministerijos sprendimo atsisakyti ministerijai nebūdingų funkcijų, nes šis sprendimas nėra niekaip susijęs su jokiais privačiais interesais ir nepagrįsti bandymai mesti šešėlį ministerijos sprendimui, bet kokia kaina jį stabdyti, sumenkinti ar apjuodinti, tik rodo, koks skausmingas jis yra kai kurioms interesų grupuotėms“, – tvirtino A. Bilotaitė.

Ji dar kartą pabrėžė, kad pertvarka bus „nuosekliai įgyvendinama“.

Ministrė taip pat sakė „nesanti draugėmis“ su V. Skeberdyte.

Be kita ko, A. Bilotaitė teigė planavusi kreiptis į teisėsaugą dėl „Pušyno“ likvidavimo, tačiau dabar to daryti, pasak jos, nėra prasmės, kadangi į teisėsaugą kreipėsi Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.

Ministerija gruodžio pradžioje pranešė atsisakanti penkių pavaldžių įstaigų – Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmų, Druskininkuose esančio valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centro „Dainava“, Palangoje esančio poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“.

Šias įstaigas ruošiamasi likviduoti, o jų turtą perduoti Turto bankui.

Taip pat likviduoti ketinama ir nemokiu pripažintą Bendrystės ir socialinių inovacijų centrą, tačiau jo veiklos turėtų būti tęsiamos kitomis formomis, o Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia – likti pavaldi Vidaus reikalų ministerijai.

Tuo metu Reprezentacinis pučiamųjų orkestras nebus likviduojamas – jis grįš Policijos departamento žinion, iš kur istoriškai ir yra kildinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiaupas

Čiaupas portretas
Ar tikrai? Tai kodėl ne vsų įstaigų atsisakai? Pušyną ir koncerų rūmus ant Neries kranto sumaniai parduosi, o likusios nebekels problemų, nors irgi ne VRM daržas?

pritariu

pritariu portretas
Na taip - tikiu. Gal jau eisiu beretės skalbti :)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių