A. Bogdanovas: plėsime rajono asfaltuotų kelių tinklą

  • Teksto dydis:

Apie mūsų rajono kelių būklę turbūt daug nereikia kalbėti. Visi žinome ir suprantame, kad keliai nėra tokie, kokius mes juos norėtumėme matyti ir jais važinėti. Akivaizdu ir tai, kad rajone turint daugiau kaip 800-us kilometrų neasfaltuotų kelių nei per metus, nei per dvejus šios situacijos neišspręsime. Tačiau planuoti darbus reikia ir net būtina, kad parengtume strategiją, kokia tvarka ir eiliškumu gerinsime rajono kelių tinklą.

Dar praėjusiais metais buvo pradėtas rengti rajono kelių planas. Jame pateiktas sąrašas kelių, kuriuos reikia asfaltuoti per artimiausius penkerius metus. Diskusijų buvo tikrai daug – seniūnai, seniūnaičiai, bendruomenės ir gyventojai sprendė, kokie keliai ir kokia eilės tvarka turi būti asfaltuojami. Akivaizdu, kad į šio plano rengimą norėjome įtraukti kuo daugiau visuomenės, nes kas, jei ne patys gyventojai, geriausiai gali nuspręsti, ką asfaltuoti ir kokioje vietoje.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba šį planą jau yra patvirtinusi, mums lieka tik jį įgyvendinti. Dalis darbų Gargžduose, Sendvaryje, Priekulėje prasidėjo jau pavasarį. Per artimiausius porą mėnesių dalį gatvių ir šaligatvių atnaujinsime Endriejave, Doviluose, Dauparuose–Kvietiniuose ir kitose seniūnijose. Tačiau jau galvojame ir apie kitus metus. Todėl iš visuomenės parengto infra- struktūros objektų vystymo penkerių metų plano jau atrinkome per dvi dešimtis, arba kiek daugiau nei penktadalį, objektų, kuriuos planuojame įgyvendinti kitąmet.

Kaip šie keliai iš plano buvo atrinkti? Pagrindinis prioritetas renkantis – tankiai apgyvendintos teritorijos. Kitaip tariant, norime, kad asfaltas būtų paklotas ten, kur juo galėtų naudotis kuo daugiau žmonių. Todėl ypatingas dėmesys buvo kreipiamas į gyvenvietes. Tikrai turime dar nemažai miestelių, kuriuose žmonės namus pasiekia žvyrkeliu, o ne asfalto danga.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šiuo metu planuojame pradėti projektavimo darbus. Kad suspėtume, į pagalbą pasitelkiame ir seniūnijas. Todėl jau kitąmet galėsime pradėti asfaltavimo darbus. Turime ambiciją – penkerių metų kelių asfaltavimo planą įgyvendinti per ketverius. Darbas nemažas, nes plane daugiau kaip šimtas kelių, bet tikime, kad ši ambicija yra įgyvendinama.

Be abejonės, bandysime šiems darbams papildomo finansavimo sulaukti ir iš Susisiekimo ministerijos, su kuria nuolat vyksta derybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Nupjaukit piktzoles pakelese,Norfos pusej link klaipedos tai toks dziunglynas,kad ponas Bogdanovas pasiklystu juose.Ir taip kur pazvelgsi savivaldybej priklausanciu keliuku pakeles tai piktzoliu veisykla,geda.

kaip

kaip portretas
matome ten meras tik marionete ir dudorius o valdo rus ki/ai ka i/p Vilniu lenkai su /singeriais/?...

Ei Bogdanovai,

Ei Bogdanovai, portretas
tai kaip ten su leidimų veiklai išdavimais? Ir kodėl neinformuoji gyventojų dėl jų teritorijoje numatytų virsmų ir pastatai juos prieš faktą kai dažniausia nieko pakeisti negalima?O gal tau rajono gyventojai tik aplinkos priedai-papildai-žaliava? Be balso, nuomonės ir teisių?Hu i aš už tave balsuosiu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių