Braškių kilogramas – ir 6, ir 12 litų

Turgaus prekystaliai raudonuoja – įsibėgėjo šiųmetė prekyba braškėmis, nors uogų kainos kol kas įkandamo ne visiems klaipėdiečiams.

Prekeivių teigimu, prekyba braškėmis prasidėjo maždaug prieš savaitę. Pirmųjų uogų kilogramas kainavo 18-20 litų. Tačiau vakar Senajame turguje braškių buvo galima įsigyti perpus pigiau.

Kulūpėnuose užaugintomis uogomis prekiavusi Ala jų siūlė įsigyti po 12 litų už kilogramą. Mažesnių braškių iš to paties ūkio kilogramas kainavo 10 litų.

„Perka žmonės, tikrai negali skųstis. Turime savo klientų, nes braškėmis prekiaujame kasmet“, - tvirtino Ala. Tą patvirtino ir braškes iš jos pirkę klaipėdiečiai, kurie tikino, kad uogos iš šio ūkio – pačios skanausios.

Kita pardavėja taip pat siūlė iš Kulūpėnų atvežtų braškių, bet už kilogramą prašė vos 6,5 lito. „Uogos tikrai lietuviškos. Kodėl tokios pigios? O kam užsikelti kainą, tada jų niekas nepirks ir teks vežtis namo“, - savo verslo filosofiją dėstė prekeivė.

Pigiausios braškės turguje kainavo po 6 litus už kilogramą. Jos atvežtos iš Lenkijos ir populiarumu tikrai nusileidžia lietuviškoms.

Braškių kaina, anot prekeivių, tokia pati kaip ir pernai. Prognozuojama, kad uogos gali gerokai atpigti – net iki trijų litų už kilogramą.

Senajame turguje prekystaliai ne tik raudonavo, bet ir žaliavo. Savo soduose užaugintas daržoves, prieskonines žoleles parduoti atsinešė moteriškės.

Už pundelį ridikėlių, kuris sveria apie 300 gramų, buvo prašoma lito. Tiek pat kainavo ir ryšulėlis krapų, svogūnų laiškų, rūgštynių, burokėlių lapų.

Turguje gausu ir šviežių trumpavaisių agurkų. Jų kilogramas kainuoja nuo 2,5 iki 2,8 lito.


Šiame straipsnyje: braškės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių