Bronzinė „Fortūna“ žais ir Baltijos lygoje

Klaipėdos moterų krepšinio komanda „Fortūna“, nors patyrė finansinį smūgį, neprarado noro ir entuziazmo naujajame Lietuvos moterų krepšinio čempionato sezone siekti prizinių vietų ir kuo geriau pasirodyti Baltijos lygoje.

Atsisakė legionierių

„Fortūna“ 20-ajame Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezone startuos kitą penktadienį – spalio 18 dieną. Klaipėdietės namuose priims „Utenos“ krepšininkes.

„Aišku, kad ir šiame sezone sieksime kuo geresnių rezultatų, nors pirmiausia reikia pasižiūrėti, kaip atrodo kitos komandos“, – ir ryžtinga, ir atsargi buvo „Fortūnos“ vadovė Ramunė Kumpienė.

Klaipėdos komanda, kuri praėjusiame LMKL čempionate iškovojo bronzos medalius, šiemet išliko beveik tokios pačios sudėties.

Ekipoje nebežais tik legionierės ir Laura Puplauskaitė. „Legionierių atsisakėme ir dėl finansinių priežasčių, ir dėl to, jog turime daug savo žaidėjų, o mūsų komandos tikslas visada buvo ir yra rengti merginas įvairių amžių Lietuvos rinktinėms. Laura iš komandos lyg ir pati pasitraukė, užleisdama vieta jaunesnėms. Jai – 28 metai, ji augina du mažus vaikus, tad reikia daugiau laiko skirti šeimai“, – aiškino R.Kumpienė.

„Fortūnos“ branduolį, išsaugotą po pasibaigusio sezono, papildys ir naujos žaidėjos: Justina Matuzonytė, Simona Dobrovolskytė, Greta Kairytė, Šarūnė Mėlinauskaitė.

Dirbs ir trenere

Naują sezoną į „Fortūnos“ vyriausiosios trenerės pareigas grįžo R.Kumpienė, kuri yra ir klubo prezidentė, jo įkūrėja.

Anksčiau komandą treniravo Dalius Ubartas, tačiau jo sutartis baigėsi. „Kai darbe baigiasi sutartis, ją pratęsi arba ne. Tai natūralu. Sutartis su D.Ubartu tiesiog nebuvo pratęsta. Po aštuonerių metų pirmą kartą turėjau laisvą vasarą, nes iki šiol dirbdavai su Lietuvos rinktinėmis. Daug mąsčiau, įgijau naujų žinių, todėl ir nusprendžiau pati šiais metais bandyti treniruoti „Fortūną“. Visos mergaitės užaugo mano akyse, todėl tikiu, kad mums pavyks rasti bendrą kalbą. Šį sezoną bus taip, o toliau žiūrėsime“, – dėstė pašnekovė.

Sumažino paramą

„Fortūna“ šiemet žais ne tik LMKL, bet ir Baltijos krepšinio lygoje. Praėjusiame sezone jos tarp pajėgiausių Baltijos šalių moterų krepšinio komandų nebuvo dėl finansinių priežasčių.

„Dabar taip pat kamuoja rūpesčiai, nes kai jau apsisprendėme dalyvauti Baltijos lygoje, susiplanavome biudžetą, netikėtai paaiškėjo, kad vienas rėmėjas skirs mažiau pinigų nei buvo žadėjęs. Išgyvenome smūgį, tačiau tikiuosi, kad rasime, kas mums padės ir galėsime žaisti Baltijos lygoje“, – vylėsi R.Kumpienė.

Pirmąsias varžybas šioje lygoje „Fortūna“ taip pat turėtų žaisti namuose. Spalio 20 dieną jį priimtų Baltarusijos komandą „Bereziną“.

„Žodžiu, sezoną pradedame tikėjimu, kad viskas bus gerai“, - reziumavo R.Kumpienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
Šaunuolė. Ot maladec motera.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių