Pereiti į pagrindinį turinį

Brožynų kūdrą parduos aukcione

2016-03-15 10:30

Klaipėdiečiams įkyrėjo netoli jų namų esanti kūdra. Dar 2013-aisiais jie kreipėsi į savivaldybę, tačiau iki šiol tikino nesulaukę realios pagalbos.

Brožynų gatvės 11-o namo gyventojai sunerimę. Kaip patys aiškino, prieš daugybę metų šalia daugiabučio vyko statybos darbai, po kurių buvo palikta duobė. Ir iki šiol joje kaupiasi vanduo, purvas, šiukšlės.

"Taip gyvename jau apie penkiolika metų. Aplinkui telkiasi vanduo, dygsta krūmai, įvairūs augalai, tvyro tikras šabakštynas. Prieglobstį randa ir narkomanai, ir benamiai. Vakarais čia darosi labai nesaugu vaikščioti. Dėl tokio šiukšlyno mieste kreipėmės į savivaldybę, kuriai priklauso šis objektas. Prašėme, kad sutvarkytų mūsų visų gėdą ir bėdą", – pasakojo klaipėdietė Marija Astrakova.

Tačiau, pašnekovės, žodžiais, situacija nesikeičia.

"2013-ų birželį gavome iš savivaldybės atsakymą, kad yra rengiamas teritorijos tarp Smiltelės gatvės, Šilutės plento, Jūrininkų ir Taikos prospektų detalusis planas. Vietoje tvenkinio numatoma formuoti komercinės paskirties žemės sklypą. O tos "kūdros" neturėtų likti, nebent sklypo plane būtų numatyta ją palikti. Viskas kaip ir neblogai, bet kurie dabar metai?", – ironiškai klausė M.Astrakova.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, išgirdęs apie susidariusią padėtį, tikino įspėsiąs darbuotojus, kad patikrintų.

Jo teigimu, pagal 2014-ųjų patvirtintą teritorijos detalųjį planą suformuotas naujas 1,1 hektaro dydžio komercinės, gyvenamosios ir inžinerinės infrastruktūros naudojimo būdo žemės sklypas.

Pastarąjį numatoma parduoti aukcione. Prūdas nebus išsaugotas, o jo teritorija – užstatyta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų