Būsimieji pirmakursiai studijoms renkasi Klaipėdą

Nors dar nepasibaigė priėmimas į aukštąsias mokyklas, tiek Klaipėdos universiteto, tiek ir uostamiestyje veikiančių trijų kolegijų atstovai tikino, kad būsimų pirmakursių skaičius šiais metais beveik toks pat, kaip pernai.

Sulauks ir užsieniečių

Šiais metais per pagrindinį priėmimą studijuoti Klaipėdos universitete (KU) pakviestas 241 būsimas pirmakursis.

Daugiausia kvietimų gavo į biologijos ir jūrų biotechnologijos bei slaugos studijų programas, taip pat – studijuoti informatikos inžineriją ir psichologiją.

Pakviestųjų skaičius panašus, kaip ir praėjusiais metais, tačiau konkreti statistika bus aiški, pasibaigus pirmajam sutarčių pasirašymo etapui.

KU renkasi ir studentai iš užsienio, daugiausia jų atvyksta iš Nigerijos ir Ukrainos.

Tikslesni skaičiai paaiškės tik rugsėjo viduryje.

Populiariausios studijų programos tarp būsimųjų pirmakursių iš užsienio yra socialinis darbas, vadyba, jūrų transporto inžinerija, verslo vadyba.

Džiugina valstybės parama

Nemažai pirmakursių sulauks ir Klaipėdos valstybinė kolegija, kvietimus joje studijuoti šiemet gavo apie 1 000 jaunuolių.

Konkreti statistika bus aiški, pasibaigus pirmajam sutarčių pasirašymo etapui.

"Pirmąją dieną pasirašiusiųjų studijų sutartis buvo apie du šimtus. Pačios populiariausios specialybės – pedagoginės studijos, tai yra ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogika bei bendrosios praktikos slauga, taip pat burnos higienos specialybė. Labai džiaugiamės, kad yra daugiau stojančiųjų į inžinerines specialybes, į kurias gautas didesnis valstybės finansavimas", – pasakojo Klaipėdos valstybinės kolegijos Studijų ir karjeros centro vadovė Vilma Bridikienė.

Inžinerinių specialybių studentams Ekonomikos ir inovacijų ministerija skyrė po 200 eurų per mėnesį stipendijas, o būsimiems pedagogams numatytos 300 eurų stipendijos.

"Šiemet labai panašus stojančiųjų skaičius, kaip ir pernai. Pernai priėmėme 1 050 pirmakursių, panašų skaičių per visus etapus planuojame priimti ir šiais metais", – teigė V.Bridikienė.

Domina išmanioji vadyba

Lietuvos verslo kolegijos atstovas patvirtino, kad vien per pirmąją sutarčių pasirašymo dieną sutartys pasirašytos su 210 būsimųjų pirmakursių.

Priėmimas vyks iki rugpjūčio pabaigos, tad jų skaičius dar nėra galutinis.

Studentai kolegijoje labiausiai renkasi pardavimų ir logistikos vadybą bei išmaniąją vadybą.

"Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje yra 1 432 jaunuoliai, kurie šiemet yra pakviesti studijuoti Socialinių mokslų kolegijoje, tai yra trečias pakviestųjų skaičius tarp visų Lietuvos kolegijų. Klaipėdoje pakviestųjų studijuoti yra 186. Dar vyksta ir atskirasis priėmimas, kuriame taip pat turime per 100 sutarčių. Populiariausios specialybės – estetinė kosmetologija, bendrosios praktikos slauga, kūrybos pramogų industrijos, marketingas-reklamos kūrimas", – vardijo Socialinių mokslų kolegijos vadovė Viktorija Palubinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nelinkiu, bet...

nelinkiu, bet... portretas
Po studijų bus laisvų darbo vietų už minimumą, galėsit pasireikšt.

???

??? portretas
Pilna mieste juodu? mašinu su teklama perku automobili
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių