Buvusi Eglės Jackaitės darbdavė teisme liudijo prieš aktorę

Kone parodomuoju tapęs aktorės Eglės Jackaitės ir jos buvusios darbdavės Erikos Kabečiūtės teismas dėl fiktyvaus įdarbinimo bei neteisėtai gautų motinystės pašalpų ir toliau nestokoją aistrų.

Tėvas nebeskambina sūnui

Abi moterys bandė įtikinti teismą, kad yra teisios.

Nepripažįstanti savo kaltės E.Jackaitė pirmadienį teisme kalbėjo apie tai, kad papasakojusi tiesą procese apie tai, kad kalčiausias dėl jos nelaimių antrojo sūnaus tėvas Karolis Malinauskas, sulaukė pirmosios jo reakcijos.

Po to, kai jos kalbos turinys buvo paviešintas, vaikelio tėvas nustojo sūnų lankyti ir jam nebeskambina.

Paklausta, ar gailisi dėl įvykdyto nusikaltimo viena du sūnus auginanti aktorė pareiškė labiausiai apgailestaujanti dėl to, kad procesas privertė ją prieš visą Lietuvą išversti savo skalbinius.

Norėjo draugei gero

Nekilnojamojo turto agentūros direktorė Erika Kabečiūtė, K.Malinausko vaikystės draugė, teisme laikosi visiškai kitokios pozicijos.

Ekonomiką tarptautiniame universitete studijuojanti mergina pripažino kaltę ir dalimis atlygina valstybei padarytą žalą.

Mergina nepanoro teisme kalbėti ir patvirtino tyrimo metu duotus parodymus, juos teisėja skaitė iš bylos.

E.Kabečiūtės liudijimu, 2008 metų birželį E.Jackaitė asmeniškai kreipėsi į ją prašydama įdarbinti, nes jau buvo nėščia ir tikėjosi didesnių išmokų, nei būtų gavusi vien dirbdama teatre.

Moterys susitarė, kad įdarbinimas bus fiktyvus, aktorė agentūroje neturėjo net pasirodyti.

„Mūsų santykiai buvo bičiuliški, tad nutariau jai padėti. Sau jokios naudos tuo nesiekiau“, - teisme skambėjo E.Kabečiūtės parodymai.

Algą pakėlė po 5 dienų

Darbo sutartyje pradžioje buvo numatytas tūkstančio litų atlyginimas. Netrukus E.Jackaitė, pasak teisiamosios, paprašė kiek įmanoma padidinti algą, kad kuo didesnė būtų ir motinystės pašalpa.

Taip po penkių pirmųjų darbo dienų aktorės alga nuo tūkstančio pakilo iki 12 tūkst. litų.

Moterys buvo susitarusios, kad E.Jackaitė gaus tik motinystės pašalpą. Taip E.Jackaitė gavo per 32 tūkst. litų, neišskaičius mokesčių.

E.Kabečiūtė tikino prašiusi dėl kitos motinystės – tėvystės pašalpos nesikreipti, nes Sodros darbuotojai galėjo įtarti, kad mokėtas nepagrįstai didelis atlyginimas siekiant pasipelnyti iš valstybės. Tačiau E.Jackaitė nesilaikė susitarimo ir pristatė dokumentus, kurie būtų leidę jai gauti 119 tūkst. litų be mokesčių.

Eksperimente dalyvauto nepanoro

Įmonės direktorė liudijo, kad per pusmetį, kai oficialiai buvo įdarbinta, E.Jackaitė nesudarė nė vieno sandorio, nes iš anksto buvo susitarusi, kad dirbti jai nė nereikės. Didžiulė alga jai buvo mokama iš trijų tada bendrovę valdžiusių akcininkų lėšų.

40 tūkst. litų viena akcininkė pasiskolino iš aktorės sugyventinio K.Malinausko. Šiais pinigais buvo mokama didžiulė alga E.Jackaitei. Anksčiau ši yra tikinusi teismą, kad apie tai, jog mylimasis taip naudojo jos iš banko pasiskolintus pinigus, nežinojo.

Aiškindamiesi, ar garsi aktorė tikrai dirbo nekilnojamojo turto bendrovėje, pareigūnai ketino surengti eksperimentą. Jie paprašė E.Jackaitę pademonstruoti savo sugebėjimus dirbti kompiuteriu, tačiau ši atsisakė ne tik duoti parodymus, bet ir dalyvauti eksperimente.

Teisme įrodinėdama, kad realiai dirbo siūlydama nekilnojamąjį turtą, E.Jackaitė tikino, kad jai nė nereikėjo įgūdžių dirbant kompiuteriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rita

rita portretas
Gerbiu teisiamą dardavę, ji rado jėgų kalbėti teisybę, prisipažino, o šita menka moterėlė meluos iki panagių, kaltindana kitus. Amoralu, kai tik matau ją, kai tik išgirstu net negera.

Ona

Ona portretas
nesvarus reikalas.Vienintele iseitis-sakyti tiesa.

Gal

Gal portretas
cia tokie genai ,sakoma obuolys nuo obels netoli nurieda....
VISI KOMENTARAI 90

Galerijos

Daugiau straipsnių