Buvusi sanatorija Giruliuose taps viešbučiu

Prieš septynerius su puse metų Turto bankui pardavus vaikų sanatorijos pastatus Girulių plente, naujieji savininkai planuoja šį į Kultūros vertybių registrą įtrauktą statinių kompleksą paversti nedideliu pajūrio viešbučiu. Po viešo svarstymo su visuomene projektui pastabų nebuvo.

2017-ųjų sausį valstybės turtą valdantis Turto bankas užbaigė buvusios vaikų tuberkuliozės sanatorijos, o dar prieš tai – vadinamosios „Luizės“ sanatorijos pastatų komplekso Giruliuose pardavimo sandorį.

Už daugiau nei 1,1 mln. eurų pastatus ir 4,5 ha žemės sklypą šalia jūros įsigijo aukcioną laimėjęs neįvardytas pirkėjas.

Vos už 300 m nuo jūros išsidėsčiusį, į Kultūros vertybių registrą įrašytą kompleksą sudaro istorinio stiliaus bruožų turintis sanatorijos pastatas ir du ūkiniai pastatai, taip pat dirbtuvės, garažas, buvęs mokyklos pastatas, kiemo statiniai ir visuomeninės paskirties žemės sklypas.

Sanatorijos kompleksas buvo pastatytas dar 1911 metais ir pavadintas Prūsijos karalienės vardu.

Po Antrojo pasaulinio karo iki 2000 m. čia veikė tuberkulioze sergančių vaikų sanatorija „Smiltė“.

Projektinius pasiūlymus pateikus viešam svarstymui su visuomene, paaiškėjo, kad statinį Girulių pl. 4 ketinama paversti viešbučiu.

Detalusis žemės sklypo planas parengtas ir Klaipėdos savivaldybės tarybos patvirtintas dar 2005 m. pavasarį.

Kadangi sklype esantys pastatai yra kultūros vertybės, pagal projektą, šių pastatų aukštis bus nekeičiamas.

„Prie pastato, esančio šiaurinėje dalyje, išnaudojant esamo reljefo aukščių skirtumus, žemesniojoje – pastato vakarinėje dalyje (neužstojant esamo pastato), planuojama maitinimo paskirties priestato statyba“, – rašoma projektavimo dokumentuose.

Buvusioje sanatorijoje suplanuoti 32 viešbučio kambariai, restorano salė, kurios plotas – 73 kv. m, dar viena restorano salė (plotas – 219 kv. m) ir bibliotekos salė (89 kv. m).

Sklype projektuojamos 39 antžeminės automobilių stovėjimo vietos, iš kurių numatytos 2 vietos žmonėms su negalia ir 8 vietos su elektros įkrovimo prieigomis.

„Projektiniai pasiūlymai parengti, visuomenė su jais susipažino, niekas jokių pastabų nepateikė. O toliau laukia procedūriniai dalykai. Realių darbų pradžia priklausys nuo to, kada bus gauti leidimai“, – teigė bendrovės „Danės projektai“ vadovas Valentinas Lucenko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaikai

Vaikai portretas
nebereikalingi????

Limonas

Limonas portretas
Labai gaila , kad vaikam naikina sanatorija aišku čia ne nuo mūsų viskas priklausys jau viskas nuspręsta ir be mūsų ,eilinis viešbutis išdyks jau ir taip tu viešbuščiu kaip prišikta atsiprašant kauniečiai baigia užkariauti Klaipėda pinigai šneka pinigai daro man kaip Klaipėdietei pikta girdėti ir matyti.

Tada buvo mazas eismas zmones neturejo mašinu

Tada buvo mazas eismas zmones neturejo mašinu portretas
Dabar vaikams netinka nes prie gatves daug ismetamu duju
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių