Buvusiai „Trinyčių“ gamyklai – nauja viltis

Nuo žemės paviršiaus nušluotos vaizdą gadinusios griuvenos Bangų ir Joniškės gatvėse. Viliamasi, kad artimiausiu metu bus pradėta tvarkyti ir buvusio "Trinyčių" fabriko teritorija, kuri jau daugybę metų – apleista ir pamėgta benamių.

Miestas atsikrato nereikalingų statinių. Neseniai nugriautas kontrolės postas Bangų g. 27 bei gamybos pastatai Joniškės g. 3.

Atsiradus naujam savininkui, turėtų pasikeisti ir kitoje gatvės pusėje esančios buvusios "Trinyčių" gamyklos teritorija. Ją juosianti tvora bei fabriko griuvėsiai kelia pavojų praeiviams, smalsiems vaikams.

Čia gausu šiukšlių, mėtosi benamių surinkti daiktai, išlikusiuose rūsiuose telkšo vanduo.

Nors apleistą teritoriją saugo aukšta tvora, patekti į ją gali faktiškai bet kas. Žingsniuojant Bangų gatve matyti sulaužyta vielinė tvora, už kurios veda pramintas takelis.

Gyventojai valdžios jau ne kartą prašė, kad ši vieta būtų bent minimaliai aptvarkyta.

Buvęs jos valdytojas kontrolierių įvairiais būdais buvo raginamas išvalyti teritoriją. Kadangi įmonė bankrutavo, Klaipėdos savivaldybės atstovai šiuo klausimu bendravo su bankroto administratoriumi, jam surašyti reikalavimai. Tačiau veltui – per daugybę metų niekas taip ir nepasikeitė.

Tik praėjusį penktadienį sulaukta gerų žinių. Atsiradus naujam savininkui – bendrovei "Goldesta" jos vadovas pažadėjo artimiausiu metu imtis ryžtingų veiksmų, kad teritorija taptų tvarkingesnė, į ją negalėtų patekti pašaliniai asmenys.

"Iš miesto gyventojų, tarptautinės mokyklos direktoriaus gaudavome pranešimus dėl pavojaus. Pro tvorą į teritoriją nesunkiai gali įlįsti vaikai, baiminamasi dėl jų saugumo. Požeminės patalpos yra apsemtos vandens, o nuo Kooperacijos gatvės pusės gelžbetoninė tvora grėsmingai palinkusi ant važiuojamosios kelio dalies. Tikimės, kad reikalai pajudės į priekį", – vylėsi Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Jo teigimu, per šį mėnesį įmonės vadovas ketina susitikti su rangovu, įvertinti situaciją ir pradėti darbus.

Tarpukario Lietuvoje įsteigta gamykla Antrojo pasaulinio karo metu buvo nuniokota, o 1945 m. jam pasibaigus – atstatyta. Nuo 1993 m. "Trinyčiai" tapo privataus kapitalo įmone. 2003 m. bendrovė, kurios turtas tuo metu siekė apie 22 mln. litų, bankrutavo.

Likvidavus įmonę, "Trinyčių" teritorija ėmė nykti. Dabar vieta aptverta tvora. Tačiau ją smalsūs miestiečiai arba prieglobsčio ieškantys benamiai nuolat išardo. Su pažeidėjais kovoti bandoma įvairiais būdais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko naujo

nieko naujo portretas
o kas tiem kurvecams rupi,issprogins akis ir tiek...

Lena

Lena portretas
Gaila, kad korespondentė visiškai paviršutiniškai pažvelgė į šią situaciją. Verslininkas, kuris nusipirko šiuos pastatus, jaunas mirė, o jo tėvui (gana garsi pavardė) nekilo rankos ką tai tvarkyti. Ir artimas bičiulis, vyr. architektas bei jo žmona, kuri projektavo ten aplink, nebežvelgė į tą pusę. Kaip ir ponas Andrijauskas, kuris prastūmė virš 10 tūkst. kvartalą už Bangų g. Kvartalas nepastatytas, tačiau pinigai gauti, o ir postas architektų taryboje gautas. Beje, nugriovus statinius, pagal tos LR įstatymus turi būti nutraukiama žemės nuomos sutartis bei žemė grąžinama valstybei.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių