Pereiti į pagrindinį turinį

Buvusieji be darbo nesėdi

2009-02-05 09:00
Buvusieji be darbo nesėdi
Buvusieji be darbo nesėdi / Vytauto Liaudanskio nuotr. Kaita: buvęs apskrities viršininkas V.Rinkevičius tapo valstybinės įmonės auditoriumi.

Dar neregėtais tempais didėjantis nedarbas nesutrukdo kai kuriems buvusiems valdininkams ar politikams susirasti naują darbo vietą valdiškose įstaigose.

Tapo auditoriumi

Daug kam uostamiestyje atrodė, kad buvęs Klaipėdos apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius dingo kaip į vandenį. Tačiau jis tikrai niekur nedingo.

Nuo šio pirmadienio V.Rinkevičius pradėjo dirbti valstybinėje įmonėje "Klaipėdos regiono keliai".

Inžinieriaus mechaniko išsilavinimą ir vadybos bakalauro kvalifikaciją įgijęs V.Rinkevičius priimtas auditoriaus pareigoms. Jo alga "į rankas" – apie 2200 litų.

Buvęs apskrities viršininkas auditoriumi tapo prieš tai dirbusiam darbuotojui išėjus į pensiją.

Įmonės "Klaipėdos regiono keliai" direktorius Petras Kaučikas teigė, kad šioje tarnyboje tik vadovas renkamas konkurso būdu, o visi kiti priimami kaip eiliniai darbuotojai.

Be to, per 300 darbuotojų turinčioje įmonėje pagal įstatymus turėtų dirbti trys auditoriai. Kelininkų audito tarnyboje iki šiol buvo tik du darbuotojai.

Iš pradžių atsiliepęs mobiliuoju telefonu ir paprašęs perskambinti vėliau, V.Rinkevičius tą pačią ir kitą dieną į skambučius kažkodėl nebeatsiliepė.

Keis darbo sritį

Valdiškos tarnybos dairosi ir buvęs Seimo narys Vaclavas Stankevičius. "Vyksta tam tikros procedūros dėl būsimo darbo", – lakoniškai teigė jis.

Buvęs laivo kapitonas nepanoro detalizuoti, kokio būtent darbo dairosi. Tačiau neslėpė, kad ketina keisti darbo sritį. Tad laukia nauji gyvenimo iššūkiai.

"Nesu viešas asmuo ir negyvenu iš mokesčių mokėtojų pinigų, tad dabar turiu teisę nutylėti", – aiškino V.Stankevičius.

Vyras prašė palūkėti dar porą savaičių, kol galutinai sužinos atsakymą dėl būsimo darbo. Jis patikino ateityje daugiau neketinąs būti Seimo nariu.

Nedirbtų tik kiemsargiu

Kur kas atviresnis buvo Vytautas Čepas. Dvi kadencijas Seime dirbęs politikas prisipažino šiuo metu esąs bedarbis. Tiesa, neoficialus.

Kol dairosi naujo darbo, V.Čepas antrakursiams dėsto Klaipėdos universitete. Jis patikino nesąs išrankus, kai aplinkui ir taip netrūksta bedarbių, tad ieško bet kokio darbo. Tik štai kiemsargio amato nesiimtų, nes nemoka.

"Kol esi Seimo narys, tol esi žinomas. O išėjęs atsiduri tarsi vakuume. Kai verslininkai iš savo įmonių atleidinėja patirtį turinčius specialistus, kas norės priimti politiką? Ar nepraverčia buvę ryšiai? Kitoje situacijoje gal padėtų, bet kai dabar A.Kubilius išgąsdino iki varymo į kelnes, žmonės žiūri rezervuotai", – guodėsi politikas.

Buvusio vieno produktyviausių Seimo narių balse pokalbio metu jautėsi nostalgija. Politikas nusivylė nesulaukęs rinkėjų palaikymo per rinkimus, nors būtent jo dėka priimta nemažai įstatymų: dėl motinystės atostogų pratęsimo, vaiko pinigų mokėjimo iki 18 metų, pensijų grąžinimo, saugaus eismo.

"Politinę sėkmę lemia švarko spalva, o ne darbas. Bet žmonėms jo nereikia", – apgailestavo V.Čepas.

Šiuo metu iš išeitinės buvusio Seimo nario kompensacijos gyvenantis klaipėdietis yra pradėjęs rašyti naują romaną apie pamario šeimos istoriją.

Išsipildė svajonė

Buvusi Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotoja Raisa Minčinauskienė, sulaukusi "Klaipėdos" skambučio, kaip tik puošėsi prieš veidrodį ir ruošėsi važiuoti į pirmąją savo paskaitą.

Moteris nerimastingai laukė susitikimo su būsimais studentais vienoje uostamiesčio kolegijų. Atskleisti naujosios darbovietės pavadinimo ji nepanoro. Tik prasitarė, kad dėstys regiono ekonomiką.

R.Minčinauskienei dėstytojos darbas – vaikystės svajonės išsipildymas. Bet nuo jos įgyvendinimo tam tikrais gyvenimo etapais esą buvo nutolusi 90 laipsnių kampu.

Pasiūlymo dėstyti ji sulaukė dar rugsėjį, tačiau tada dar nežinojo, kaip susiklostys gyvenimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų