Klaipėdos centre išnuomoti patalpas – sudėtinga

Nekilnojamojo turto (NT) tarpininkai teigia, jog "žiaurieji laikai", kai prekyvietes miesto centre okupuodavo dėvėtų rūbų parduotuvės, pamažu eina į užmarštį. Vis dėlto soti komercinės paskirties patalpų pasiūla byloja, jog nuomininkai į prestižinę miesto dalį nesiveržia.

Susidomėjusiųjų niekaip nesulaukia ir jau prieš gerą laiką atlaisvintos vieno banko Tiltų ir Turgaus gatvių sankirtoje skyriaus erdvės.
Šio objekto nuoma užsiimančios nekilnojamojo turto bendrovės atstovė Lina Kupšienė pripažino, jog patalpas sudėtinga išnuomoti ne tik dėl didelio ploto, kuris siekia apie 500 kv. m.

Anot pašnekovės, jas suskaidžius mažesniais tūriais, tikimasi, kad procesas pajudės iš vietos. Šiuo metu esą jau vyksta derybos su viena parduotuve, o iki tol Jūros šventės dienomis patalpose įsikurs laikini prekiautojai.

"Tačiau didžiausia problema senamiestyje ir centre – automobilių stovėjimo vietos, o savivaldybė jų daugiau neskiria. Ne paslaptis, kad ir "Kiro" prekybos centre esančias biuro patalpas sunku išnuomoti dėl tos pačios priežasties. Ši problema žlugdo visą senamiesčio verslą – pradedant biurais ir baigiant kavinėmis bei parduotuvėmis", – teigė pašnekovė.

Agentūros darbuotoja pridūrė, jog imtis veiklos centre nuomininkus atbaido ir aukštos komunalinių paslaugų, pirmiausia – šildymo, kainos.

Pašnekovės teigimu, centrinėje miesto dalyje esančias prekybines patalpas pirmajame pastato aukšte galima išsinuomoti maždaug po 20–35 litų, biurų – 15–30 litų už 1 kv. m.

Nors esą pasirinkti tikrai yra iš ko, L.Kupšienė pripažino, jog jau ne vienerius metus labiausiai tarp NT nuomininkų paklausios netoli "Akropolio" esančios komercinės paskirties patalpos.

Meno galeriją Tiltų gatvėje neseniai uždariusi verslininkė Loreta Beržinskienė taip pat pripažino, jog surasti nuomininką šioms patalpoms pavyko negreitai.

"Senamiestyje turbūt žemiausios nuomos kainos, žinoma, nelyginu su Žvejybos uosto ar Šilutės plento pramoninėmis teritorijomis. Tačiau verslininkus baimina senamiesčio "vizija", automobilių statymo problemos. Mūsų valdžios rankomis žmogus tiesiog vejamas iš senamiesčio", – kalbėjo Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė.

Buvusioje galerijoje netrukus įsikurs dar viena maitinimo įstaiga – itališko maisto restoranėlis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lada

lada portretas
labai liudni centro vaizdai, pilna tusciu patalpu, nebera net tu paciu verslininku, tai tada reikia keisti centro ivaizdi. padaryti las vegaso kopija, tik casino ir stiptizo barai, nors prie to jau einame:)))))

klaipedietis

klaipedietis portretas
Keisti zmogeliai cia raso,siulo biznius.Nesuprantat? Centras tuscias,gali prekiauti kuo nori i parduotuve niekas neieis,nes gatve tuscia.Daeina?O tuscia,kad su masina neivaziuosi,brangiai kainuoja,daug draudziamu zenklu,keliai grist akmenimis baisus-masina gali sulauzyti,o islipes ir kojas.Turistai is laivu vaikstineje jau sociai pavalge ir ziureti tame centre nera ka,tik pensininkai pro langus ir teziuri,ieskodami ramybes....

abc

abc portretas
dar jie nemokama interneta padaryt senamiestyje nori, kai ten jau senai zmoniu nebera... saunuoliai liberalai, savo tiksla pasieke...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių