Iš čiaupo – žalias vanduo

I.Simonaitytės gatvės 32 namo gyventojai buvo šokiruoti – iš čiaupo kelias dienas bėgo žalias karštas vanduo. Su šia problema susidūrė visi čia gyvenantys žmonės.

„Kiek tiksliai bėgo žalias vanduo, negaliu pasakyti, tačiau kelias dienas tai tikrai. Iš pradžių to nepastebėjau. Kaimynas įspėjo, kad atkreiptume dėmesį, kokį vandenį vartojame. Mane ištiko šokas. Iš karšto vandens čiaupo bėgantis vanduo buvo žalias, iš šalto – normalus“, – pasakojo vienas namo gyventojas.

Po kelių dieną karštas vanduo I.Simonaitytės 32 name įgavo įprastą spalvą. Prieš tai jis buvo išjungtas.

Įmonės „Klaipėdos vanduo“ Pardavimų departamento vadovas Dangeras Aleksandrovas tvirtino, jog karštas vanduo žaliai nusidažyti galėjo dėl namo vidaus tinklo problemų.

Į vartojimui skirtą vandenį greičiausiai pateko šildymui naudojamas termofikacinis. Pastarasis vamzdeliais tiekiamas į šilumokaitį. Šiems prakiurus, jis galėjo patekti į vartojamą vandenį.

„Jei žalias vanduo bėgtų iš abiejų čiaupų, galėtume teigti, kad problema yra įvade. Tačiau šiuo atveju jis bėgo tik iš karšto vandens čiaupo. Tai vidaus tinklų problema“, – teigė D.Aleksandrovas.

Tokiais atvejais departamento vadovas gyventojams patarė kreiptis į namo administratorių arba šilumos šildymo sistemų prižiūrėtoją.

D.Aleksandrovas prisiminė, jog prieš porą metų vieno namo gyventojams problemų kilo dėl to, kad iš čiaupo bėgo rudas karštas vanduo. Tuomet atlikus tyrimus paaiškėjo, jog dėl visko kalti seni nekokybiški vamzdynai.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos vanduovanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klenergija

Klenergija portretas
Susitvarkykite šilumokaitį.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių