Pereiti į pagrindinį turinį

Cirkininkai mieste daugiau nepageidaujami?

2017-12-11 06:38

Sklypą šalia Žvejų rūmų mėšlynu pavertęs cirkas tvarkytis neskuba, nors priekaištų jiems turi ir gyventojai, ir miesto valdžia. Klaikus vaizdas tarp kultūros centro ir bažnyčios iki šiol praeiviams rėžia akį.

Situacija: lietingos dienos nesutvarkytą teritoriją pavertė dideliu pelkynu. Kaltininkai anksčiau ar vėliau turės apsikuopti savo sąskaita.

"Kur žiūri miesto vadovai, kodėl leidžiama miestą paversti mėšlynu? Tik kiaulių betrūksta. Įdomu, kas ir kada visa tai sutvarkys?" – pyko klaipėdietė Lolita, kai po cirko gastrolių Klaipėdoje liko tik suniokota laukymė.

Iš pradžių šalia Žvejų rūmų palapinę buvo pasistatęs "Baltijos cirkas". Jam išvykus, liko ištrypta pieva, kurią pasamdyta bendrovė sutvarkyti žadėjo, kai tik "nebebus taip šlapia".

Tačiau po šio cirko atvyko kitas, kurio technika buvo dar sunkesnė, palapinė – didesnė. Jiems gastroliuojant nepaliaujamai lijo, tad pieva visai pažliugo. Išsikrausčius ir šitiems cirkininkams, teritorija tapo dar bjauresnė. Jos sutvarkyti vis nebuvo galima, kadangi gruntas buvo labai šlapias.

Gavęs skundą Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius pradėjo tyrimą, tad kaltininkai, pasak šio skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, privalės apsikuopti.

"Mūsų specialistai kontroliuoja situaciją dėl cirkininkų išvažinėtos aikštės ir šiuo metu derasi dėl terminų. Kad susitvarkys – tai yra faktas. Tačiau pokalbiai ir įsipareigojimai žodžiu nelabai pavaldūs kontrolei. Teritorija teritorijai nelygi, todėl dar konsultuosimės su specialistais", – sakė K.Vintilaitė.

Su savivaldybės Miesto tvarkymo, Aplinkos kokybės skyriais ir įmonės "Klaipėdos želdiniai" specialistais tariamasi, kokį laiką realiausia skirti pirminiam teritorijos aptvarkymui.

"Žolė viduryje žiemos turbūt nebus sodinama. Todėl pasiderinę, kokie gali būti duodami realūs terminai, surašysime reikalavimą. Jo neįvykdžius bus taikoma atsakomybė. Jeigu dėl gamtos sąlygų terminai pasirodys netinkami darbams, bus galima juos pratęsti", – nurodė pašnekovė ir pridūrė, kad ateityje prie Žvejų rūmų cirko arena neturėtų stovėti, yra vietų, kurios ne tokios jautrios.

Dvejojama ir dėl cirkininkų pamėgto sklypo šalia "Švyturio" arenos.

"Ten problemų nebūta, bet dėl gražios urbanizacijos – arenos, baseino – tarsimės su vadovais, ar ta vieta vis dar lieka tinkama tokio pobūdžio pramogoms organizuoti", – užsiminė vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų