Civilinės saugos dienai – vaikų viktorina

Pasaulinei civilinės saugos dienai paminėti uostamiestyje vyko mokinių piešinių konkursas bei viktorina. Jos metu vaikai buvo mokomi atpažinti galimus pavojus, saugiai elgtis kasdienėje aplinkoje ir nutikus nelaimėms.

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre skambėjo vaikų balsai ir netrūko emocijų.

Moksleiviai dalyvavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus organizuojamo renginio "Aš žinau, kaip būti saugiam ir padėti kitam!" ir piešinių konkurso "Aukime saugūs"  baigiamajame renginyje.

Dar sausį prasidėjęs konkursas vyko keliais etapais.

Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklų 5–8 klasių moksleiviai buvo pakviesti dalyvauti piešinių civilinės saugos tema konkurse.

Vaikų darbai buvo vertinami mokytojų, uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus paskirtos komisijos atstovų.

Galiausiai buvo atrinkti konkurso temą geriausiai atspindintys piešiniai iš 5 progimnazijų.

Šių įstaigų moksleiviams suorganizuota žaisminga ir nuotaikinga viktorina.

Joje dalyvavo uostamiesčio Prano Mašioto, Liudviko Stulpino, Tauralaukio, "Verdenės" bei "Pajūrio" progimnazijų moksleiviai.

Vaikai kūrė šūkius, atsakinėjo į klausimus, kaip elgtis kilus gaisrui ar užlipus ant nesaugaus ledo, varžėsi, kas greičiau apsirengs universalius apsaugos komplektus, demonstravo meninius gebėjimus.

Viktorinos nugalėtojais tapo P.Mašioto progimnazijos moksleivių komanda.

Į renginį įsitraukė ir komandas palaikę sirgaliai bei vaikų šokių studija "Junga".

Susirinkusiųjų akis džiugino ir eksponuojami Klaipėdos moksleivių  piešinių konkurso darbai.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė apdovanojo tris geriausiai įvertintų piešinių autorius.

Konkurso nugalėtojais tapo L.Stulpino progimnazijos moksleivis Daniilas Voronovas, "Pajūrio" progimnazijos moksleivė Melanija Čerdžemova bei Tauralaukio progimnazijos moksleivė Gabija Daubarytė.

Prizais buvo apdovanoti ir sirgaliai.

Moksleivius viktorinai ruošusiems pedagogams įteikti padėkos raštai.

"Manau, kad tokio pobūdžio renginiai vaikams labai naudingi. Jaunimas privalo žinoti, kaip reikia reaguoti į ekstremalius įvykius, situacijas, kur kreiptis pagalbos. Džiugu, jog, ruošdamiesi viktorinai ir piešdami piešinius konkursui, moksleiviai išsamiau susipažino su civiline sauga", – padarė išvadą Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Paliulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sirgalė Laima

Sirgalė Laima portretas
Sveikinimai piešinių konkurso ir viktorinos dalyviams,ypač Tauralaukio progimnazijos moksleiviams ir nugalėtojai Gabijai.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių