COVID-19 pasiglemžė žinomo Palangos politiko, mediko gyvybę

  • Teksto dydis:

Penktadienį nuo koronaviruso mirė žinomas Palangos politikos ir visuomenės veikėjas, medikas 79-erių Albinas Stankus. Anot „Vakarinės Palangos“ sunkios būklės jo žmona ir dukra gydomos Kauno klinikų Reanimacijos skyriuje.

Iš Laukuvos kilęs A. Stankus buvo žinomas gydytojas neuropatologas, mokslininkas, išradėjas, dėstytojas.

Nuo 1966 iki 1970 m. jis dirbo Klaipėdos respublikinės ligoninės Nervų ligų skyriuje. A. Stankus buvo ir aktyvus Palangos savivaldybės politinis bei visuomenės veikėjas. 1988 m. jis buvo Lietuvos Sąjūdžio Palangos tarybos narys. Nuo 1995 m. Lietuvos centro sąjungos narys, 1995–2000 m. Palangos skyriaus pirmininkas, nuo 2005 m. Lietuvos centro partijos Palangos skyriaus narys, nuo 2009 m. LCP partijos pirmininko pavaduotojas. 2013–2016 m. gegužes mėn. LCP partijos pirmininkas.

Į Palangos miesto tarybą A. Stankus buvo renkamas nuo 1995 m. daugiau nei keturias kadencijas.

Apie žinomo palangiškio mirtį pranešta penktadienį.

„Vakarinė Palanga“ rašo, kad palangiškis prastai jautėsi jau kelias savaites. Paaiškėjo, kad jis ir keleriais metais jaunesnė jo žmona yra užsikrėtę koronavirusu. Norėdama padėti tėvams, iš Vilniaus į Palangą atvyko jų dukra, taip pat medikė. Begelbėdama tėvus moteris užsikrėtė pati ir dabar taip pat gydoma Kauno klinikų Reanimacijos skyriuje.

Teigiama, kad nei A. Stankus, nei jo sutuoktinė nebuvo pasiskiepiję.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
o tai is kur zinote buvo pasiskiepije ar ne, mano pazystama su 2 skiepais jau serga Covid-19, nes lakste is vieno pajurio i kita , o dabar tenka sirgti...

Gal

Gal portretas
Gal bus pamoka kitiems. Proto turekit kas galit ir skiepykites. Gal sis zmogus negalejo del papildomu sveikatos aplinkybiu, yra ir daugiau toku, kuriuos galime apsaugoti. Nu nebukim debilais prasau?!

REKLAMA \\\\\.../////

REKLAMA  \\\\\...///// portretas
Skiepykitės runkeliai.--->Užuojauta.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių