Pereiti į pagrindinį turinį

Dalis verslininkų dėl automobilių statymo liko neišgirsti

2013-03-27 14:00
Dalis verslininkų dėl automobilių statymo liko neišgirsti
Dalis verslininkų dėl automobilių statymo liko neišgirsti / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Senamiestyje dirbantys ir patalpas prekybos centruose nuomojantys verslininkai jaučiasi ignoruojami. Jie negali gauti lengvatinių leidimų automobiliui statyti.

Patalpos neturi numerio

Dėl šios problemos sausio pabaigoje verslininkai kreipėsi į miesto merą. Jie nurodė, kad įmonės, kurios nuomojasi patalpas prekybos centruose, negali gauti lengvatinių leidimų automobiliams statyti.

„Taip yra, nes dideli negyvenamieji objektai turi vieną viso pastato unikalų numerį, pagal kurį išduodami leidimai automobiliams statyti“, – aiškino verslininkai.

Jie siūlė, kad lengvatinius leidimus, kuris pirmam automobiliui kainuoja 5, o antram – 250 litų per metus, turėtų gauti ir tos įmonės, kurios yra įregistravusios nuomos sutartį Registrų centre, moka mokesčius, nepaisant to, ar patalpa turi unikalų numerį ar ne.

„Miesto biudžetą papildytų ne tik kiekviena senamiestyje pasilikusi dirbti įmonė, sumokėdama už du lengvatinius leidimus 255 litus, bet ir jos klientai, susimokėję už mašinų stovėjimą“, – teigė verslininkai.

Sudaromos nevienodos sąlygos

Prašymą merui pateikę 27 verslininkai vylėsi, kad tvarka bus pakeista ir lengvata jiems bus suteikta.

„Sąlygos verslui turi būti vienodos visiems verslininkams, dirbantiems senamiestyje. Ką daryti, kad nuomojama patalpa neturi unikalaus numerio? Nesuteikus galimybės gauti lengvatinių leidimų, manau, kad verslininkams teks kraustytis iš senamiesčio“, – tvirtino įmonės, kuri nuomoja patalpas, vadovas Romualdas Jokubauskis.

Pasak jo, ne prie visų prekybos centrų senamiestyje yra mašinų stovėjimo aikštelės. Dėl to kyla problemų.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas, atsakydamas į verslininkų skundą, nurodė, kad į jį bus atsižvelgta rengiant leidimų išdavimo tvarkos aprašo pakeitimus.

Ketvirtadienį miesto taryba svarstys, kam suteikti teisę įsigyti lengvatinius leidimus. Tačiau verslininkų pasiūlymas nėra įtrauktas.

„Negavome jokio atsakymo, ar atsižvelgta į mūsų prašymą. Gaila, kad verslininkams sudaromos nevienodos sąlygos. Juk žmonės patys susikuria darbo vietas“, – apgailestavo R.Jokubauskis.

Siūlo daug lengvatų

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus teigė, jog tokio kreipimosi jis negavo.

„Tarybai siūlome suteikti daug lengvatų. Didžioji dalis gautų siūlymų sudėta į projektą“, – pabrėžė vedėjas.

Juridiniai asmenys lengvatinius leidimus už 5 ir 250 litų metams jau gali įsigyti. Siūloma tokią teisę suteikti ir senamiestyje įsikūrusiems asmenims, kurie dirba su verslo liudijimu.

Tačiau, anot R.Mockaus, tiek verslininkams, tiek gyventojams lengvatinius leidimus statyti mašinas kiemuose siūloma išduoti pagal unikalius patalpų numerius.

„Nesvarstėme galimybės, kad tai būtų daroma ne pagal juos“, – teigė vedėjas.

Ar bus kokių dar pokyčių lengvatinių leidimų tvarkoje, pasak R.Mockaus, paaiškės po ketvirtadienį vyksiančio tarybos posėdžio.

Po jo turėtų paaiškėti, nuo kada bus pradėta griežčiau kontroliuoti, ar vairuotojai susimokėjo rinkliavą daugiabučių namų kiemuose. Anksčiau planuota, kad kontrolė griežtės nuo balandžio 1 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų