Danai į žuvų ūkį jūroje prie Klaipėdos planuoja investuoti 20 mln. eurų

Danijos kapitalo įmonė „Perdesen Line“ planuoja kitąmet įkurti naują žuvininkystės ūkį Baltijos jūroje ties Klaipėda, o per septynerius metus ketina investuoti 20 mln. eurų.

Lietuvoje dabar žuvys auginamos tik tvenkiniuose arba baseinuose, todėl atviros jūros žuvininkystės ūkis, pasak įmonės, būtų „fenomenas šalyje“.

Žuvų auginimo ferma planuojama už dešimties kilometrų nuo kranto. Jūroje kasmet būtų užauginama iki 3 tūkst. tonų vaivorykštinių upėtakių, rašoma įmonės poveikio aplinkai vertinimo dokumentuose.

Įmonės teigimu, upėtakių auginimo laikas trunka apie aštuonis mėnesius – nuo balandžio iki lapkričio. 600-1000 gramų upėtakius įmonė planuoja įsigyti sausumoje, iš gėlavandenių žuvininkystės ūkių, ir toliau juos auginti jūroje, kur jie užaugs iki 3-5 kilogramų.

Žuvims visiškai užaugus, „Perdesen Line“ ketina jas apdoroti ir tuomet plukdyti į krantą, kur žuvys bus išvalomos, supakuojamos ir tiekiamos prekybininkams.

Sausumoje bus auginamas ir mailius, tačiau kol bus susitarta dėl patalpų ir baigti konstruoti baseinai, įmonė ketina mailių atsivežti iš savo ūkio Danijoje.

„Perdesen Line“ svarsto įsigyti bankrutavusį Klaipėdos žuvų aukcioną. Jo pastatai parduodami už beveik 1,5 mln. eurų.

„Patalpos yra pakankamai arti priekrantės, kad būtų sumažintas žuvies gabenimo laikas ir supaprastinta gamyba“, – nurodo įmonė. 

„Perdesen Line“ teigimu, po trejų metų bus įkurta žuvų skrodimo bei produktų perdirbimo įmonė. Iki tol ji ketina bendradarbiauti su vietos verslu.

Apie danų planus Lietuvoje pirmą kartą skelbta kovo pabaigoje, kai jie pristatė investicinį projektą. Tuomet buvo minima bendrovė „Hjarno Havbrug“, jos atstovai Klaipėdoje susitiko su Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijų, Klaipėdos uosto, „Investuok Lietuvoje“ bei kitų įstaigų atstovais. Tai buvo ketvirtas danų apsilankymas.

Poveikio aplinkai vertinimo dokumentuose nurodoma, jog šios bendrovės valdymą ir visas veiklas perėmė įmonės „Pedersen Line“ vadovas Brittas Pedersenas.


Šiame straipsnyje: žuvysžuvų ūkisPerdesen Line

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos isdzvyku

Lietuvos isdzvyku portretas
Reikia bausti Ne vieta tokiams Lietuvoje Tik isdavykai gali sau ir kitiems leisti naikynti Lietuva ivairiapusiskai !!!

O kai

O kai  portretas
Nautos terminale chemejos priduktus krauna- irgi smarve chemine ... Melnerageje Sportininku Kartais iki centro daeina Greiciausiai prodceduru nesilaiko Manau reiketu CDI inspekcijos

Šiaurinė Klaipėdietė

Šiaurinė Klaipėdietė portretas
O kodel ties Klaipeda 10 km i jura . Leiskit priesais NIda, Palanga, Girulius , Karkle.Ar mazai is pietu is siaures Kliapedoje smirdi dar ir is vakaru puses pasmardins. Kam reikalinga Smiltyne Klaipedai nukaskit ta pusiasali ir bus jums jura po pat nosim.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių