Pereiti į pagrindinį turinį

Danės pakrantėje po remonto – šiukšlynas

2013-01-09 05:00
Danės pakrantėje po remonto – šiukšlynas
Danės pakrantėje po remonto – šiukšlynas / Vytauto Petriko nuotr.

Danės pakrantėje beveik mėnesį mėtosi 12 maišų su panaudotų statybinių medžiagų pakuotėmis. Šiukšlyną paliko geležinkelio tiltą per Danės upę remontavę darbininkai.

Dar pernai lapkritį buvo atnaujinamas geležinkelio tiltas per Danės upę netoli Joniškės gatvės. Darbininkai valė metalines tilto konstrukcijas, ruošė jas dažymui. Tam naudotas kvarcinis smėlis, įvairūs chemikalai. Niekas nebūtų atkreipęs į tai dėmesio, jei remontininkai prie upės nebūtų palikę krūvos panaudotų statybinių medžiagų pakuočių ir dėžučių.

Upės pakrantėje iki šiol mėtosi 12 maždaug kubinio metro dydžio maišų su šiukšlėmis.

„Tilto atnaujinimo darbams buvo parinkti rangovai. Darbai dar nebaigti, oro sąlygos neleido dažyti tilto. Gerai, kad pranešėte dėl šiukšlių, bus sutvarkyta“, – pažadėjo bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Klaipėdos geležinkelių infrastruktūros direktorius Julius Mikšys.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovė Kristina Vintilaitė sakė, kad šiukšlintojams turėtų būti surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Pernai tokių surašyta 21.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistai apgailestauja, kad baudos už šiukšlinimą yra nedidelės. Klaipėdos miesto tarybos patvirtintose taisyklėse už tai numatomas įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų.

„Beveik garsinti nesinori tokių nesąmonių. Pirmą kartą prasižengusiajam skiriama 10 litų bauda ir įpareigojimas sutvarkyti šiukšlyną. Finansinė pusė šiuo atveju yra labai apverktina. Tačiau antrą kartą prasižengusiems galima skirti vidutinę – iki 1 tūkst. litų baudą“, – sakė K.Vintilaitė.

Pasak Viešosios tvarkos skyriaus vadovės, galiausiai – tai ne tik piniginis, bet ir reputacijos klausimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų