Danės skverui ir krantinėms – pokyčiai

Uostamiestyje rengiamasi rekonstruoti Danės upės krantines ir skverą. Pastebimai išgražėsianti erdvė, numatoma, taps Valstybės atkūrimo šimtmečio simboliu.

2018-aisiais minint Valstybės atkūrimo šimtmetį planuojama naujam gyvenimui prikelti Danės upės krantines ir Danės skverą. Pastarasis virs ir šios sukakties simboliu.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė paaiškino, kad krantines ketinama tvarkyti ruože nuo Biržos tilto iki būsimo Bastionų tilto.

Šioje upės pusėje esantis Danės skveras pasikeistų iš esmės – planuojama rekonstruoti ir sutvarkyti fontaną, pėsčiųjų takus, želdinius.

"Norima, kad ši erdvė įgytų naują kokybę ir būtų dedikuota svarbiai datai. Todėl skveras turėtų turėti tam tikrus akcentus", – paaiškino E.Jurkevičienė.

Krantinės bus atnaujinamos tik vienoje upės pusėje.

Skyriaus vedėjos teigimu, tikėtina, kad jau šį mėnesį bus išrinktas krantinių ir skvero atnaujinimo techninio projekto rengėjas. Projektą planuojama parengti per ateinančius metus ir darbų imtis 2018-aisiais.

Suskaičiuota, kad darbams gali prireikti 4,1 mln. eurų. Didžiąją dalį sumos tikimasi gauti iš ES, o mažesne miestui tektų prisidėti pačiam.

Tikimasi, kad ES numatomiems pokyčiams atseikės kiek per 3,4 mln. eurų, o iš savivaldybės biudžeto prireiks daugiau nei 307 tūkst. eurų.

Taip pat maždaug 400 tūkst. eurų suma planuojama kaip rezervas tuo atveju, jeigu projekto vertė išaugtų ir miestui prireiktų šią dalį padengti.

E.Jurkevičienė tvirtino, kad šis projektas yra įtrauktas į Integruotų investicijų teritorijos vystymo programą, kuriai miesto taryba jau yra pritarusi.

Šie planai antradienį pristatyti Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams, kurie permainoms pritarė.

Komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila pastebėjo, kad Danės skvere šiuo metu yra nemažai medžių, todėl atliekant darbus nevertėtų bijoti senųjų pakeisti naujais ir skverą paversti šiuolaikišku bei traukiančiu akį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensorius

pensorius portretas
Nežinau kaip su tuo pavadinimu, bet jau suoliukus pastatykite veidu, o ne subine į upę...

Loraksas

Loraksas  portretas
Nekirsk medžių Vaisvila už save vyresnių! Tuose dirbtiniuose paukščiai lizdų nesuka! O žmonės neturėtų atgaivos be senų galingų medžių lapijos šešėlio!

Lina

Lina portretas
Tik ne kirskit medziu, kaip visur. Nukirs musu medzius , o ju vietoj pasodins koki nesamone is uzsienio. Mes beveik kasdien einam i skvera, seni medziai, jauki aplinka, belieka tik sutvarkiti saligatvio pliteles, fontana bei suolukus, Daugiau NEREIKIA NIEKO KEISTI
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių