Danės upę skrodė Drakonų valčių įgulos

Šeštadienį Danės upėje, tarp Jono kalnelio ir burlaivio „Meridianas“ vyko išskirtinių Drakonų valčių lenktynės. Varžybose dalyvavo trys komandos po 22 įgulos narius.

Varžybų trasos ilgis – apie 200 metrų. Šia distanciją vienu metu įveikti bandė dvi komandos. Kiekvieną jų sudarė 20 irkluotojų, vienas vairininkas laivo gale ir vienas būgnininkas laivo priekyje.

Šios išskirtinės išvaizdos valtys yra valdomos kanojų irklavimo principu. Klaipėdiečiai pirmą kartą išbandė tokią neįprastą atrakciją.

Po įnirtingos kovos nugalėtojais tapo irkluotojų komanda, kurios daugumą narių sudarė senjorai, profesionalūs irkluotojai.

Antrieji liko Laivininkų mokyklos atstovai, kaip paaiškėjo, irklavę pirmą kartą. Paskutinieji – patys mažiausieji varžybų dalyviai, kurie plaukė drauge su tėveliais.

Renginio organizatorius Saulius Štarolis pasakojo, jog tikrųjų Drakono valčių Klaipėdoje dar nėra buvę. „Jos atkeliavusios iš Kinijos ir skaičiuoja virš penkių tūkstančių metų istoriją. Šiose valtyse, mušdami būgnus, susirungdavo vyrai tam, kad iššauktų lietų. O mes irklavome Drakonus, kad prisikviestume saulę. Taip ir įvyko“, – šypsojosi organizatorius. Ir pridūrė, kad tai yra didžiausia komandinė irklavimo sporto šaka, o Lietuvoje organizuojami net Drakonų valčių festivaliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to 15367

to 15367 portretas
butu gerai pamatyti ta dokumenta kuom remiantis yra pervadinta oficialiai upe!!??

Memelio Krasto komunistiniai okupantai

Memelio Krasto komunistiniai okupantai portretas
Negana to kad ISPJOVE vietinius Krasto gyventojus tai dar naikina tukstancius metu buvusius pavadinimus. Memelyje (Klaipedoje) yra tiktai D A N G E S upe. Nezdinkites komunistiniai okupantai is Memelio Krasto. MIRTIS OKUPANTAMS.

vietinis

vietinis portretas
komunistai okuoantai koloborantai ir VE purvasklaida vieno krumo vaisiai..kreipkites i atitinkamas institucijas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių