Darbai įsibėgėjo: ryškėja aikštės prie „Vaidilos“ kontūrai

  • Teksto dydis:

Įpusėjo viešosios erdvės prie buvusio "Vaidilos" kino teatro atnaujinimo darbai – vis aiškiau, kaip atrodys aikštė. Joje, įgyvendinus rekonstrukcijos projektą, ne tik bus atnaujintos dangos, pastatyti suoliukai, kita reikiama infrastruktūra, bet ir atgims fontanas, bus įrengta vaikų žaidimų aikštelė, sukurta žalioji poilsio zona, veiks belaidis internetas.

Fontano nepamiršo

"Ši aikštė neretai vadinama tarsi tiltu tarp senamiesčio ir pietinės miesto dalies. Tikiuosi, kad netolimoje ateityje ji bus daugelio mylima ir puoselėjama. Pagrindinis tikslas atnaujinant šią erdvę – sukurti patrauklią aplinką miestiečių laisvalaikiui ir kartu išsaugoti vertingąsias teritorijos savybes. Kadaise šiai vietai gyvybės ir jaukumo teikęs, tačiau jau ilgą laiką nebeveikiantis fontanas su skulptūromis įvardijamas kaip pagrindinė šios viešosios erdvės vertybė, kuri nenugrims į užmarštį. Skulptūros šiuo metu jau restauruojamos ir puoš naujai įrengiamą fontaną. Tikiu, kad gyventojus džiugins ir kiti pokyčiai – kuriama nauja žalioji poilsio zona, vaikų žaidimų aikštelė ir kitos naujos erdvės", – pasakojo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pagrindinis tikslas – sukurti patrauklią aplinką miestiečių laisvalaikiui ir kartu išsaugoti vertingąsias teritorijos savybes.

Pasak projektą kuruojančios uostamiesčio savivaldybės administracijos vyr. patarėjos Ingos Kubilienės, šioje vietoje veiks per kraštus persipilančio vandens fontanas su skulptūromis jame. Norint aikštei suteikti daugiau judesio, prie tos pačios fontano technologijos įrengtas ir grindinio fontanas su 24 purškikliais.

Susijungia dviračių takai

Žalioji poilsio zona kuriama kiek atokiau nuo judraus Taikos prospekto, arčiau gyvenamųjų namų – tai bus poilsio erdvė su lauko baldais, puošiama želdynų. Tai pereinamoji erdvė į netoliese esančią Ąžuolyno giraitę.

O pietrytinėje aikštės pusėje įrengiama vaikų žaidimų aikštelė, kurioje mažieji klaipėdiečiai ras laipiojimo virvėmis piramidę, šalia žaidimų aikštelės pastatyti laipiojimo kalneliai.

Per atnaujinamą teritoriją driekiasi ir naujas dviračių takas, kuris sujungia Taikos prospekte naujai įrengtą dviračių taką su naujai įrengiamu taku Ąžuolyno giraitėje.

Šalia tako ir visoje aikštėje jau yra įrengtas apšvietimas su mažai energijos naudojančiais šviestuvais, vandens ir paviršinių nuotekų surinkimo tinklai, didžiojoje dalyje aikštės paklotos dangos, pėsčiųjų takai pritaikyti judėjimui žmonėms su negalia.

Teritorijoje taip pat planuojama įrengti tris valdomas vaizdo stebėjimo kameras.

Bus muziejus, kino teatras

Pasak I. Kubilienės, šių metų pradžioje startavę darbai pagal planuotą grafiką turėtų būti užbaigti 2021 m. gegužę, tačiau šiuo metu jie lenkia grafiką.

"Džiugina, kad darbai juda sparčiau, nei planuota, tikimės, kad tempas nesulėtės ir ateityje. Viešoji erdvė prie buvusio "Vaidilos" kino teatro susilies su kitomis atnaujintomis erdvėmis – rytinėje pusėje teritorija ribojasi su Ąžuolyno giraite, kuri šiuo metu taip pat sparčiai keičia savo veidą, palei aikštę driekiasi atnaujinamas pėsčiųjų ir dviračių takas. Netolimoje ateityje planuojama įgyvendinti ir buvusio "Vaidilos" kino teatro pastato atnaujinimo projektą – čia įsikurs motociklų muziejus, kino teatras ir kiti traukos taškai. Tai privati iniciatyva, tačiau vyksta glaudus bendradarbiavimas su savivaldybe, o investuotojų ambicijos nuteikia optimistiškai. Keisis ir šalia teritorijos esantys daugiabučiai – šiuo metu rengiamas Paryžiaus Komunos g. 8 namo modernizavimo projektas, minėtas daugiabutis dalyvauja Klaipėdos miesto energinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose namuose programoje. Įgyvendinus projektą namo fasadas ateityje taip pat derės prie bendro atnaujintos teritorijos vaizdo", – kalbėjo I. Kubilienė.

Viešosios erdvės prie buvusio "Vaidilos" kino teatro atnaujinimo darbų vertė – daugiau nei 1,7 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Svarbiausia kaip atrodys pati Vaidila

A. V

A. V portretas
Duodu garantija kad po fą aikštę važinės ir parkuosis automobiliai, krovininiai autobusiukai taip pat kurie mėgsta privažiuoti prie pat durų kad savo prekes iškraut. Ir iš tos aikštės nieko neliks. Savivaldybė neturi smegenų padaryti aikštes tik pėstiesiems, ir kad automobiliai neturėtų galimybiųvažineti šaligatviais. Žalio supratimo neturi kaip ifrostruktūra rengiama su atitinkamais barjerais automobiliams.

aikštė

aikštė portretas
bus graži, tačiau jos fonas tai superinis...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių