Darbai iškilmėms Klaipėdos piliavietėje nesutrukdys

Artėjant gegužės 20-ajai, kai Klaipėdos piliavietėje vyks masinis renginys, skirtas paminėti Kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną, balandžio 17-ąją renginio organizatoriai aptarė detales, kad šventė įvyktų be jokių trikdžių.

Pasak uostamiesčio savivaldybės vadovo Vytauto Grubliausko, renginio programą pristatė kariuomenės atstovai, o dabar svarbu išspręsti infrastruktūros klausimus.

„Kalbėjome apie infrastruktūros aspektus ir ypač apie vietos paruošimą šitam tikrai labai dideliam renginiui. Gyvenimas nestoja. Kaip tik dabar artėja darbai ne tik stovėjimo aikštelėje, bet ir prasideda bokšto atstatymas pačioje piliavietėje. Rangovai, kurie užsiims bokšto atstatymu, pasiruošę ir norėtų ten pradėti sandėliuoti kai kurias medžiagas, apsitverti teritoriją, galbūt atsigabenti technikos“, – pasakojo meras.

Taigi buvo sprendžiama, ką reikėtų daryti, kad minėti darbai niekaip nesutrukdytų artėjančios šventės.

Tad trečiadienį Klaipėdos savivaldybės atstovai kartu su kariškiais ir darbų rangovais susitiks pačioje piliavietėje.

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos minėjimas į Klaipėdą sugrįš po devynerių metų. Kasmet jis vykdavo vis kitame Lietuvos mieste.

„Klaipėda šiais metais pasirinkta miestu, kuriame ta diena vyks. Šventėje dalyvaus ne tik Lietuvos kariuomenės, bet ir sąjungininkų atstovai, bus daug technikos ir kitų panašių dalykų, dėl to buvo ieškoma rasti tam tikrų sprendimų, kad viską suderintume“, – pažymėjo V. Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ita

Ita portretas
Anot savivaldybes vadovo .......nesupratau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių