Darbingą šeštadienį parkomatai ilsėsis

Nors šis šeštadienis yra darbo diena, vairuotojams nereikės mokėti už automobilių stovėjimą.

„Rinkliava renkama tik nuo pirmadienio iki penktadienio. Vadinasi, šeštadieniais mokėti nereikia, net jei jie ir yra paskelbti darbo dienomis“, - aiškino savivaldybės Transporto poskyrio vedėjas Rimantas Mockus.

Vasarį, kai darbo diena buvo perkelta iš pirmadienio į šeštadienį, tarp vairuotojų ir eismo kontrolierių buvo kilęs konfliktas. Šeštadienį, darbo dieną, automobilį miesto centre pastatę, bet į parkomatą litų neįmetę vairuotojai buvo baudžiami. Po pirmadienį, kuris buvo paskelbtas poilsio diena, rinkliava nebuvo renkama, tačiau vairuotojai sąžiningai metė monetas į parkomatus.

Kilus tokiam nesusipratimui Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje išaiškino, kad rinkliava už automobilių stovėjimą gali būti renkama tik nuo pirmadienio iki penktadienio. Šeštadieniais, sekmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis pinigai už automobilių stovėjimą negali būti renkami.

Todėl šį šeštadienį už automobilių stovėjimą mokėti nereikės, o kitą penktadienį, birželio 25 dieną, nors jis ir yra paskelbtas poilsio diena, miesto centre automobilius pastatę vairuotojai turės patuštinti savo pinigines.

Tokia pati situacija bus ir liepos pradžioje. Liepos 5-ąją pirmadienį, nors jis – ir nedarbo diena, mokėti už automobilių stovėjimą reikės, o liepos 10-ąją, šeštadienį, kuris bus darbo diena rinkliava negalios.

Dėmesį į šventines dienas turėtų atkreipti ir miesto autobusais važinėjantys klaipėdiečiai, kurie yra įsigiję terminuotus mėnesinius darbo dienų bilietus. Jie galios šį šeštadienį, nes jis – darbo diena, tačiau birželio 25-ąją, penktadienį, toks bilietas negalios, tad teks pirkti vienkartinį bilietėlį.


Šiame straipsnyje: parkomatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių