Pereiti į pagrindinį turinį

Darbingų vyrų mirtys uostamiestyje tampa norma

2013-04-16 15:58
Darbingų vyrų mirtys uostamiestyje tampa norma
Darbingų vyrų mirtys uostamiestyje tampa norma / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Šis savaitgalis buvo paskutinis keturiolikai klaipėdiečių vyrų, kurie dar ilgai galėjo gyventi. Visi jie rasti mirę, tačiau nėra nė menkiausio įtarimo apie prieš juos vartotą smurtą.

Užgeso balkone

Klaipėdos teismo medicinos ekspertų darbo savaitės pradžia dažniausiai būna sunki ir nemažas per savaitgalį mirusiųjų skaičius jų nestebina. Išskirtinis jis atrodo nebent tuo, kad visi 14 velionių – vyrai.

Sekmadienį mūriniame garaže pietiniame miesto pakraštyje rastas negyvas 64 metų vyras. Panašu, kad garažų bendrija jam buvo tapusi namais, nes garaže vyras turėjo lovą ir buvo rastas miręs joje gulintis.

Kitas 58 metų vyras tą pačią dieną rastas miręs sėdintis fotelyje savo buto balkone.

Dar vienas klaipėdietis, kuriam po kelių dienų būtų sukakę 51-eri, rastas negyvas vienos saugomos automobilių aikštelės sargo namelyje sėdintis ant minkštasuolio.

Tos pačios dienos vakare savo namuose, lovoje, artimieji rado negyvą 50-metį.

Šeštadienį Klaipėdoje aptikti negyvi 50-metis, 74-erių, 40-ies, 71-erių vyrai.

Dar keli stipriosios lyties atstovai neišgyveno iki savaitgalio ir į morgą pateko dar penktadienį.

Gavo pašalpas ir pensijas

Visais atvejais įvykio vietą apžiūrėję pareigūnai dokumentuose parašė smurto žymių nepastebėję.

Kol velionių mirties priežastis nenustatyta, apie vyrus išguldžiusios giltinės motyvus galima tik spėlioti.

Uostamiesčio policijos patruliai darbą po kiekvieno mėnesio 10-osios dienos vadina bausme už nebūtas nuodėmes. Gavę pašalpas bei pensijas miesto girtuokliai tampa tikru policijos ir greitosios pagalbos medikų galvos skausmu.

Šis savaitgalis buvo ne išimtis, pareigūnai vienu metu turėdavo skubėti į kelias viešas vietas, kuriose, pasak praeivių pranešimų, tiesiog ant šaltos žemės gulėjo žmonės.

Užspringo nesukramtęs maisto

„Mirusiųjų gausos nesiejame nei su mėnulio fazėmis, nei su tam tikrais horoskopais. Veikiau su pensijų ir pašalpų mokėjimu. Turbūt žmonės nusipirko nemažai alkoholio ir daug jo suvartojo, – apie galimas mirties priežastis kalbėjo Valstybinės teismo medicinos tarnybos Klaipėdos skyriaus vadovas Vidmantas Armonas. – Neretai pareigūnai suklysta parašydami, kad smurto požymių nepastebėta. Manau, kiekvieno žmogaus mirties istorija bus vis kita. Tačiau neabejotinai pastebime, kad socialiniai nepritekliai tiesiogiai atsiliepia mirčių gausėjimui.“

Tokią savo frazę V.Armonas iliustravo vieno klaipėdiečio mirties aplinkybėmis. Vyras mirė užspringęs maistu.

Mediko teigimu, žemėjant pragyvenimo lygiui, vis mažiau žmonių išgali susitvarkyti dantis, valgo prastos kokybės maistą, perka kremzlėtą, sunkiai sukramtomą mėsą.

Po sausio 1-osios – 42 lavonai

Ekspertas abejoja, ar vyrų mirtys gali būti siejamos su kokiu nors nuodu alkoholiniuose gėrimuose.

Veikiau aktyvūs pigaus vyno vartotojai per kelerius metus taip pakenkia savo inkstams bei kepenims, kad netrukus miršta dėl šių organų susidėvėjimo.

„Nepasakyčiau, kad per savaitgalį keturiolika mieste mirusių vyrų yra neįprastas skaičius. Per savaitės darbo dienas tokių velionių į mūsų įstaigą patenka nuo 30 iki 40. Rekordas, ko gero, buvo prieš keletą metų. Pirmąją sausio darbo dieną turėjome 42 mirusiuosius. Kol kas didesnio skaičiaus nepamenu“, – tikino V.Armonas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų