Darbuotojai sujudino oro uostą

Palangos oro uosto direktorė Jolanta Jucevičiūtė galimai painioja viešuosius ir privačius interesus, nes galbūt į darbą kurorte iš Klaipėdos važinėja tarnybiniu automobiliu, tačiau jos kaltės įrodyti neįmanoma. Neaišku ir tai, ar Palangos oro uostui tikrai reikalingas kurorte esantis tarnybinis butas.

Tokias išvadas paskelbė Susisiekimo ministerijoje, kuriai ir pavaldus Palangos oro uostas, sudaryta speciali komisija.

Ji nagrinėjo įmonės darbuotojų gautą skundą. Jame šie piktinosi, jog oro uostui vadovaujant J.Jucevičiūtei neatidarytas nė vienas naujos krypties maršrutas. Be to, direktorė esą painioja viešuosius ir privačius interesus bei galimai švaisto valstybės pinigus, nes į darbą Palangoje iš namų Klaipėdoje važinėja tarnybiniu automobiliu.

Susisiekimo ministerijos atstovai patikino, jog komisija išsamiai ir objektyviai ištyrė gautą skundą. Ji išnagrinėjo Palangos oro uosto vadovybės pateiktus dokumentus, išklausė J.Jucevičiūtės paaiškinimų.

Komisijos tyrimo išvadose konstatuota, kad Palangos oro uoste nėra užtikrinta tinkama tarnybinių automobilių naudojimo kontrolė ir tai leidžia daryti prielaidą, kad juos naudojant galimai painiojami viešieji ir privatūs interesai.

Todėl komisija rekomendavo įpareigoti direktorę atnaujinti tarnybinių automobilių naudojimą ir kontrolę įmonėje reglamentuojančius įsakymus, nustatyti degalų limitus, tvarkyti tarnybinių automobilių išvykų žurnalą, nustatyti tinkamą tokių mašinų laikymo vietą ir nenaudoti tarnybinių transporto priemonių asmeninėms reikmėms.

Komisijos išvadose taip pat teigiama, kad siekiant, jog valstybei priklausantis Palangos oro uosto valdomas turtas būtų naudojamas racionaliai, būtina įvertinti, ar įmonės valdomas kurorte esantis tarnybinis butas oro uostui yra ekonomiškai naudingas ir reikalingas.

Atkreiptas dėmesys ir į tai, kad reikia tobulinti personalo politiką, nes darbuotojų kaita gali turėti neigiamos įtakos oro uosto veiklai.

Komisijos nuomone, Palangos oro uosto tarnybų veiklą turi patikrinti ir Civilinės aviacijos administracija.

Pati J.Jucevičiūtė žiniasklaidai teigė, kad nusižengimų, kuriais ją kaltina darbuotojai, nėra padariusi, o dirbdama laikosi nustatytos tvarkos ir teisės aktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisybė

Teisybė portretas
Ką besakytų, bet dėl naujų skrydžių kypčių pritraukimo, tai tikra teisybė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių