Pereiti į pagrindinį turinį

Darom 2010: klaipėdiečiai kviečiami rinkti šiukšles

2010-03-19 11:25
Darom 2010: klaipėdiečiai kviečiami rinkti šiukšles
Darom 2010: klaipėdiečiai kviečiami rinkti šiukšles / Nerijaus Jankausko nuotr.

Šiemet, kaip ir pernai, klaipėdiečiai vėl raginami prisidėti prie šalies švarinimo akcijos "Darom 2010". Jos metu bus stengiamasi surinkti kuo daugiau miestą teršiančių šiukšlių.

Ši akcija visuose 60 Lietuvos rajonų vyks balandžio 17 d. Į talką organizatoriai šiemet tikisi pritraukti apie 100 tūkst. dalyvių, kurie turėtų švarinti šalies pievas, miškus, paupius ir parkus.

Visuotinė talkos akcija yra tapusi tarptautine, nes tą pačią dieną aplinkos taršai neabejingi žmonės rinksis švarinti savo miestus ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje bei Rusijos mieste Sankt Peterburge. Organizatoriai džiaugiasi, kad kasmet prie akcijos prisijungia vis daugiau valstybių – šiemet švaros akcijos bus įgyvendinamos ir Portugalijoje, Rumunijoje bei Slovėnijoje.

Taip pat kasmet prie šios akcijos prisijungia vis daugiau aplinkai neabejingų lietuvaičių – pirmojoje talkoje, kuri vyko 2008-aisiais dalyvavo apie 5 tūkst. žmonių, o pernai jų susirinko keliolika sykių daugiau – per 70 tūkst.

Pernai Klaipėdą švarino apie 3 tūkst. uostamiesčio gyventojų, tad tikimąsi, kad šiemet jų susirinks bent kelissyk daugiau. Jau dabar rinkti šiukšles planuoja per 30 tiek verslo, tiek ir švietimo organizacijų.

"Darom 2010" organizatoriai prašo dalyvių į talkas atsinešti ir savų pirštinių bei šiukšlių maišų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų