Darželinukams – testai „čiulpinukai“: ar laukia daugiau naujovių?

Po žiemos atostogų moksleiviai sugrįžo į mokyklas. Daugeliui tėvų iškilo klausimas, kokia tvarka bus ugdymo įstaigose vis dar esant dideliam COVID-19 susirgimų skaičiui ir mažėjant vakcinacijos poreikiui.

Klaipėdos sveikatos biuro vadovė Jūratė Grubliauskienė ramina, kad artimiausiu metu nenumatomi jokie pokyčiai. Tačiau atsiras viena naujovė, kuria galės pasinaudoti darželinukai.

"Tvarka išlieka tokia pati. Profilaktiniai ir po kontakto testavimai tebebus vykdomi. Tačiau šią savaitę ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtinių tėvų bus prašoma sutikimo dėl naujos testavimo galimybės. Atsiras testavimas imant mėginius iš seilių. Tai visai naujas testas, jis bus taikomas darželinukams Klaipėdoje. Kas sutiks, tie galės testuotis. Vaikai testuosis po turėto kontakto su COVID-19 sergančiuoju ugdymo įstaigoje. Testavimas bus vykdomas kas dvi dienas. Tačiau izoliacija darželinukams nebus taikoma, kaip ir anksčiau. Tik tokia naujovė. Kol kas nieko nekeičiame. Dėl nuotolinio mokymo nesame gavę informacijos. Matysime, kaip viskas rutuliosis per šią savaitę", – kalbėjo J.Grubliauskienė.

Šių metų sausio pabaigoje Sveikatos apsaugos ministerija informavo apie minėtus testus. Jiems jau buvo suteiktas ir pavadinimas – "čiulpinukai".

Pasak pašnekovės, šie testai yra tikslūs, rezultatą parodo per dešimt minučių.

"Iki testo darymo 30 min. vaikas turi būti nevalgęs ir negėręs. Suaugusiems šis testavimo metodas taikyti neplanuojamas", – tikino Klaipėdos sveikatos biuro vadovė.

Nors visose mokyklose testavimas – privalomas, ikimokyklinio ugdymo įstaigose iki šiol jis nebuvo vykdomas. Kas dešimt dienų testuodavosi tik nepasiskiepiję darželių darbuotojai, bet ne vaikai.

Tačiau buvo vykdomas aplinkos paviršių ėminių tyrimas. Viruso pėdsakų buvo ieškoma ant durų rankenų, spintelių, stalų.

Dar praėjusių metų rugsėjį keliuose uostamiesčio darželiuose buvo rasta nedidelė koncentracija viruso. Manoma, kad taip buvo dėl to, kad patalpa nebuvo tinkamai dezinfekuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Anglijoje vaikai isspjauna i testus kiekvienas i sava testa spjaudykle. Kokie gali buti ciulpinukai kisami vaikams i burna Lietuvoje.Anglijoje pradinukai be jokiu kaukiu eina i mokyklas, o Lietuvoje vaikai dusinami kaukemis.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Kam jų reikia? Koks tikslas? Juk nei kam izoliuotis bereikia, nei grupių veiklos nestabdys ir t.t.! Nesuprantu tų čiulpinukų naudos! Jau atgyveno skiepai, greitieji ir PGR testai (beveik užsidarė pinigų "plovimas", tai dabar ieško naujų būdų "praplauti" pinigus! Jei valdžiažmogiai neturi kur jų dėti, tai geriau čiulpinukų pinigus skirtų Ukrainai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių