Darželyje „Svirpliukas“ pajudėjo darbai

Ankstesnis optimistinis terminas – iki šių metų gruodžio pradžios pabaigti remontą netoli Skulptūrų parko esančiame darželyje "Svirpliukas" – nukeliamas į kitus metus. Dėl įvairių trukdžių ilgam strigę įstaigos atnaujinimo darbai pagaliau vėl pajudėjo iš mirties taško.

Prieš dvejus metus lapkričio 12 d. Klaipėdos savivaldybės administracija su rangovais dėl darželio "Svirpliukas" pasirašė sutartį, kurios vertė – 2,3 mln. eurų.

Darbai turėjo trukti dvejus metus, juos planuota baigti šių metų gruodžio 1-ąją, bet terminai nukeliami kitų metų rudeniui.

"Turėjome labai rimtą problemą su projektuotojais, bet tie klausimai jau yra praeityje, viskas išspręsta. Rangovai intensyviai darbuojasi jau keturis mėnesius. Jau išdygo naujo korpuso kontūrai, viduje tiesiami komunikaciniai tinklai. Labai džiaugiamės, kad viskas pajudėjo. Buvome susitikę su rangovais, žinoma, iškyla vis naujų problemų, bet reikalai juda", – tikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Turėjome labai rimtą problemą su projektuotojais, bet tie klausimai jau yra praeityje, viskas išspręsta.

Viena problemų – šilumos vamzdžiai buvo gaminami Ukrainoje, tad šiuo metu dėl ten vykstančio karo tenka ieškoti kompromisinių variantų.

"Projektas yra europinis, yra labai konkreti data, kada jis turi būti pabaigtas. Pradžioje objektą planuota baigti šių metų gruodžio 1-ąją, bet terminas pratęstas dėl projektavimo darbų strigimų. Labai tikimės, kad jau kitų metų rugsėjį į tas patalpas galės sugrįžti vaikai, jei nebus dar kokių nors "siurprizų". Per tą laiką projektas kiek pabrango, visi žinome, dėl ko. Mes rangos sutartis indeksuojame, kiek leidžiama pagal įstatymą, bandome išsisukti iš situacijos", – kalbėjo A.Dobranskis.

Per metus tikimasi pastatyti naują modernų darželį, kur papildomai bus pristatytos penkios grupės, įstaiga pritaikyta 250 vaikų. Iki tol tilpo tik 150.

Kol vyksta remontas, vaikai iš lopšelio-darželio "Svirpliukas" ugdomi moduliniuose nameliuose, pastatytuose darželių "Pingvinukas" ir "Obelėlė" teritorijose. Namelių nuoma kainuos apie pusę milijono eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Be modulinių darželių vaikai ir jų tėvai dalyvautų loteritorje ir privalėtų vežioti vaikus po visą miestą į skirtingus darželius, buvusios vaikų grupės būtų išardytos. Dar daugiau, darželio darbuotojai neturėtų darbo vietos iki renovacijos pabaigos.

neaisku

neaisku portretas
kam reikalinga ta nameliu nuoma, jei miesto darzeliuose 266 vietos laisvos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių