Daugiabučių renovacija Klaipėdoje: geri pavyzdžiai užkrečia

Į vis labiau įsisiūbuojantį senųjų daugiabučių modernizavimą uostamiestyje aktyviau įsijungia ir tų namų gyventojai, kurie nėra susibūrę į bendrijas. Techniškai ir juridiškai sudėtingo proceso labirintuose žmonės gali jaustis drąsiau ir tvirčiau – pagalbos ranką jiems ištiesia pastatų administratoriai.

Naudą pajus šimtai šeimų

Uostamiesčio bendrovės "Paslaugos būstui" vadovė Regina Uznienė pasakojo, jog šiuo metu daugiabučių modernizavimo programoje dalyvauja 35 šios įmonės administruojami gyvenamieji namai. Šešiuose jų pluša statybininkai, ir kai kuriuose jau įgyvendinta daugiau nei 50 proc. numatytų rangos darbų.

Šiuo metu "Paslaugos būstui" administruoja pusketvirto šimto Klaipėdos gyvenamųjų namų. Tačiau, anot pašnekovės, 10 proc. renovuojamų ar planuojamų atnaujinti namų neatspindi realios statistinės situacijos.

"Tarp administruojamų gyvenamųjų pastatų mūsų įmonė turi nemažai 3–5 butų namų. Tuo tarpu modernizavimo procese dalyvauja daugiabučiai, kuriuose yra po keliasdešimt butų. Tad šiuo atveju reikėtų vertinti gyventojų, kurie pajus renovacijos naudą, skaičių", – įvertino R.Uznienė.

Įmonės vadovės akimis, vis daugiau klaipėdiečių nori gyventi gražiau ir taupiau. Kaip pastebėjo pašnekovė, bene aktyviausi – šiaurinės bei centrinės miesto dalies gyventojai.
Nesunkiai galima pastebėti, kaip sparčiai keičiasi Miško kvartalo daugiabučių veidas, modernizuojami ar planuojami atnaujinti bendrovės "Paslaugos būstui" administruojami namai Panevėžio, Kretingos, Geležinkelio, Kadagių, Herkaus Manto, Tilžės, Pilies gatvėse, Taikos prospekto pradžioje.

Lyg grandininė reakcija

"Džiugu, kad gyventojai priima protingus, ilgam jų gyvenimą pagerinsiančius sprendimus. Žinoma, žmonės darosi aktyvesni, kai mato, kaip tvarkosi jų kaimynai, kai sužino, kokia yra reali renovacijos nauda. Geri pavyzdžiai užkrečia – tai kaip grandininė reakcija", – pripažino pašnekovė.

Įmonės vadovė svarstė, jog galbūt dėl tokių užkrečiamų pavyzdžių stokos renovacijos reikalai stringa pietinėje miesto dalyje.

"Štai nors "Laukininkų valdose" daugiabučiai sąlygiškai naujesni, susiduriame su gausybe problemų: tai ir kiauros sienos, per kurias skverbiasi vanduo, šaltuoju metu laiku jos peršąla, lopyk nelopęs, susidėvėję vamzdynai, kitos konstrukcijos. Deja, žmonės gana pasyvūs. Neseniai Vyturio gatvės 5 namo gyventojai pritarė renovacijai, pirksime investicinį planą, žiūrėsime, kaip žmonės jį įvertins. Tad jei galiausiai bus įgyvendintas vienas kitas renovacijos projektas, galbūt reikalai pajudės ir šiame Klaipėdos rajone", – vylėsi pašnekovė.

Kiek vangiai į renovacijos procesą įsijungia ir namų, kuriuose nėra centrinio šildymo, savininkai. Tokių įmonė nemažai administruoja Tauralaukyje, Melnragėje, Giruliuose, centre – Tulpių, Gėlių ir kitose gatvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventojas

gyventojas portretas
ponia Uznienė pamiršo pasakyti, kad nuo renovacijos sumos 20% namų valdos akcininkams ji įdės į kišenę...gal pakaks meluoti gyventojams ir apsimetinėti, kad jais rūpinatės, o iš tikro tik -iūrite, kaip kuo daugiau pinigų nuplėįti nuo varganų gyventojų. Bėkite tik kuo greičiau iš Uznienės nagų, kurkitės bendrijas ir patys perimkit savo namo valdymą, nebepasiduokit jų provokacijoms ir gražioms pasakoms..

Renovuoja tik sienas

Renovuoja tik sienas portretas
Ne viena prastos renovacijos pavyzdy maciau. Is toli kaip saldainis, prieini arciau visas namas mirgi margu. Renovuoja tik sienas, o kaip langu margumyna palieka. Kas senus medinius langus turi, kas vienokius plastikinius kas kitokius, kas balokona isistikline plastikiniais langais, kas mediniais, kas su grotom, kas be nieko.

Gyventojui

Gyventojui portretas
Visur pirmininkai nedaro susirinkimų, kiemsargių algas ,,nukarpo",susigiedoję su buchalteriais tyliai vagia kaip jiems reikia ir t.t..Vadžia suvertė visą kontrolę gyventojams ir atitinkamos valstybinės institucijos nesuka galvos apie tokius aferistus.Nėra jiems jokių priemonių kaip ir sodų bendrijų pirmininkams.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių