Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiausia sužeistų pėsčiųjų Klaipėdoje – perėjose

2012-12-18 18:03
Daugiausia sužeistų pėsčiųjų Klaipėdoje – perėjose
Daugiausia sužeistų pėsčiųjų Klaipėdoje – perėjose / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai skaičiuoja, kad per pusantro mėnesio uostamiesčio gatvėse įvyko 36 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužaloti žmonės.

„Šiuose įvykiuose nukentėjo net 22 pėstieji. Statistika rodo, kad situacija miesto gatvėse yra sudėtinga, nes daugiausia pėstieji nelaimes patyrė pėsčiųjų perėjose“, – teigė Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Penki žmonės automobilių buvo sužeisti ne pėsčiųjų perėjoje.

„Nuo lapkričio 1-osios iš avarijose sužeistų 22 pėsčiųjų net 17 klaipėdiečių buvo partrenkta pėsčiųjų perėjose“, – aiškino R.Šideikis.

Pareigūnai primena, kad tamsiu paros metu vairuotojai turėtų būti atidesni.

„Jie turi žinoti savo pareigas. Artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, vairuotojas privalo sulėtinti greitį. Privažiavęs kelio ženklą “Pėsčiųjų perėja„, vairuotojas privalo praleisti į važiuojamąją kelio dalį išėjusį pėsčiąjį“, – aiškino R.Šideikis.

Kelių policijos biuro pareigūnai pastebi, kad ypač pablogėjus eismo sąlygoms ir neretai slidžiose gatvėse vairuojantys žmonės neįvertina, kada pėsčiasis gali įžengti į gatvę.

„Mieste yra daug prastai apšviestų pėsčiųjų perėjų. Pėstieji tamsiu paros metu neretai nedėvi jokių šviesą atspindinčių elementų, vilki tamsius rūbus, o ir patys neįvertina pavojingų situacijų“, – kalbėjo Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas.

Pareigūnai, analizuodami eismo įvykių medžiagas, nustato, kad dažnai patys pėstieji peržengia perėjų ribas.

„Žmonės gatvę kerta įstrižai. Trumpindami kelią, klaipėdiečiai mėgsta pasukti į gatvę ne perėjoje, bet, pavyzdžiui, vos išlipę iš autobuso. Žmonės tingi paėjėti kelis metrus iki pėsčiųjų perėjos. Juk į gatvę galima žengti tik įvertinus situaciją kelyje“, – sakė R.Šideikis.

Avarijose buvo sužeisti įvairaus amžiaus klaipėdiečiai – nuo mokyklinukų iki senyvo amžiaus žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų