Pereiti į pagrindinį turinį

Deivio choras tesėjo pažadą

2010-04-18 21:31
Deivio choras tesėjo pažadą
Deivio choras tesėjo pažadą / Nerijaus Jankausko nuotr.

Deivio ir dangiškojo Klaipėdos choro labdaros koncertas pasiekė tikslą – žiūrovai džiūgavo pamatę gyvai dainuojančias žvaigždes, o renginio organizatoriai – surinkę pinigų neįgaliųjų centrui "Klaipėdos lakštutė".

Televizijos projekte "Chorų karai" nelaimėjęs Deivio dangiškasis choras nutarė surengti skolos koncertą, kurio metu surinktos lėšos būtų skirtos neįgaliųjų centrui "Klaipėdos lakštutė". Būtent jiems būtų tekę ir televizijos projekte pergalės atveju laimėti pinigai.

Šeštadienį Klaipėdos koncertų salė buvo pilnutėlė žiūrovų. Klaipėdiečiai, už bilietus mokėję 10–25 Lt, atėjo ne tik pasiklausyti pamėgto choro, bet ir prisidėjo įgyvendinant neįgaliųjų svajonės – įsigyti muzikos instrumentų.

"Patogus nešioti sintezatorius, kompaktiškas būgnų komplektas, dūdelės, skudučiai, metalofonas – tai mūsų svajonių sąrašas. Esame nacionalinio "Spalvų orkestro" dalis ir šiemet turėsime progą kartu koncertuoti. Turime vykti su savo instrumentais, o jų, pritaikytų proto negalią turintiems žmonėms, mums dar trūksta. Atrodo, po šio koncerto mūsų svajonės išsipildys. Už tai be galo dėkingi esame Klaipėdos choro talentingiems jauniesiems dainininkams", – sakė neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" direktorė Danutė Daukantienė, teigusi, jog instrumentams įsigyti reikėtų kelių tūkstančių litų.

Iš žiūrovų reakcijos tapo aišku, kad salėje sėdėjo tikri šio Deivio choro gerbėjai – jie audringai reagavo į kiekvieną pasirodymą, susidomėję klausėsi koncerto vedėjo Ramūno Kaubrio kalbinamų choristų pasakojimų bei prie klaipėdiečių pasirodymų prisidėjusių žmonių pasisakymų.

Pats tapęs vieno pasirodymo "vinimi" miesto meras Rimantas Taraškevičius ir koncerto metu atliko savo vaidmenį.

Kol choristai persirengdavo ir pasiruošdavo naujam pasirodymi, žiūrovai turėjo progą pamatyti vaikų šokių ansamblio "Vijurkas", Klaipėdos jaunimo centro džiazo studijos "Junior city jazz" ir šokių mokyklos "Coda" pasirodymus. Koncerto pabaigoje į sceną užlipo ir neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" dainininkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų