Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl autobusų grafikų – painiava

2010-05-10 05:00
Nuomonė: klaipėdiečius klaidina cilindruose ir švieslentėse pateikti skirtingi autobusų važiavimo grafikai.
Nuomonė: klaipėdiečius klaidina cilindruose ir švieslentėse pateikti skirtingi autobusų važiavimo grafikai. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Sulaukti autobuso pagal švieslentėje ar internetinėje svetainėje skelbiamus važiavimo grafikus, uostamiestyje – misija neįmanoma. Keleiviai tikina, kad pateikti tvarkaraščiai skiriasi nuo realaus autobusų važiavimo grafiko.

Į tokią nemalonią padėtį savaitgalį pakliuvusi klaipėdietė skubėjo namo. Nuėjusi į Bibliotekos autobusų stotelę, kuri yra prie buvusio "Žemaitijos" kino teatro, moteris žvilgtelėjo į švieslentę ir pamatė, kad netrukus turi važiuoti jai reikalingi 2 arba 4 maršruto autobusai.

"Kadangi man patogiau važiuoti 4 maršruto autobusu, o šis netrukus turėjo atvykti – praleidau 2, tačiau tai buvo klaida", – tvirtino klaipėdietė.

Moteris pasakojo, jog 4 maršruto autobuso pralaukė daugiau nei pusvalandį, tačiau jis taip ir neatvažiavo. Tuomet klaipėdietė pasitikslino jo atvykimo laiką pakabintame cilindre.

Ten buvo nurodytas visai kitas autobuso atvykimo laikas. Paaiškėjo, kad švieslentėje pateiktas ne savaitgalio, o darbo dienų autobusų važiavimo grafikas.

"Į tokią situaciją pakliuvau ne pirmą kartą. Kartą važiavau į koncertą. Internete pasižiūrėjau, kada atvažiuos 4 maršruto autobusas. Apskaičiavau laiką, kiek reikės nueiti iki stotelės. Tačiau, kai atėjau į stotelę, autobusas jau buvo nuvažiavęs. Dėl to pavėlavau į koncertą. Skirtumas tarp skelbiamų stotelėse ir internetinėje svetainėje grafikų buvo kelios minutės", – prisiminė klaipėdietė.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis patikino, kad stotelėse ir internete pateikti identiški tvarkaraščiai. Anot jo, šiuo atveju gali būti naudotojo problema.

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų