Dėl Bastionų tilto rengiamasi paimti sklypus

Miesto savivaldybė ruošiasi visuomenės poreikiams paimti sklypus, kurie trukdo naujo Bastionų tilto statyboms. Jau kitąmet Bangų g. 11-ojo namo gyventojai turės ieškotis kitos pastogės, todėl pareikalavo kompensacijos už jų laukiančius nepatogumus.

Pirmadienį posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai pritarė siūlymui pradėti procedūras dėl Bangų g. 11 žemės sklypo ir dalies sklypo Gluosnių g. 6 paėmimo.

"Minėti sklypai yra reikalingi naujam Bastionų gatvės ruožui nuo Gluosnių iki Bangų gatvės tiesti. Į ją patenka visas gyvenamasis namas su nuomojamu žemės sklypu. Dėl to bus teikiamas prašymas Nacionalinei žemės tarnybai bei informuojami turto savininkai", – sakė Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė.

Tai palies šešis Bangų g. 11-ojo namo nekilnojamojo turto – komercinių patalpų, keturių butų ir garažo – savininkus.

Nepritariantys Bastionų tilto statyboms gyventojai kreipėsi į miesto savivaldybę, Kultūros paveldo departamentą, Visuomenės sveikatos centrą, Kultūros bei Aplinkos ministerijas.

Bangų, Liepų ir Danės gatvių bei Laivų skersgatvio gyventojai reikalauja, kad būtų numatytas jų nuvertėjusio nekilnojamojo turto kompensavimo mechanizmas.

"Žmonės, kurie dėl žalos sveikatai negalės gyventi užterštoje, triukšmingoje aplinkoje ir turės išsikelti, privalo gauti atitinkamas kompensacijas atsižvelgiant į butų kainas iki tilto pastatymo ir po jo", – teigiama klaipėdiečių prašyme.

Paklausta, ar gyventojai gali tikėtis moralinės žalos atlyginimo už privalomą iškeldinimą, R.Gružienė teigė, esą įstatymuose numatyta atlyginti nuostolius, susijusius tik su turto verte.

"Tačiau miesto taryba yra laisva siūlyti ir kokią nors kitą kompensaciją. Tai nuspręs politikai", – sakė valdininkė.

Skaičiuojama, kad didžiausia vieno buto vertė – 35 tūkst. eurų. Ji dar gali kisti.

"Sumos – labai preliminarios, jos paimtos iš Nekilnojamojo turto registro vidutinių rinkos verčių aprašo. Individualus vertinimas gali sumažinti arba padidinti kainą. Tai priklauso ir nuo buto būklės, remonto, želdinių. Jeigu gyventojai nesutiks su nepriklausomų turto vertintojų nustatyta turto verte, procedūra persikels į teismą. Tuomet bus užsakytas ekspertinis vertinimas. Tačiau neabejotina, kiek teismas priteis, tiek ir sumokėsime", – teigė R.Gružienė.

Šiuo metu šiai procedūrai numatyta skirti 180 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
komunistai okupantai ir atejunai parode visiems klaipedieciams ju vieta ir nuomones verte ir padejo ant ant ju skersa ir pasiunte toli ir be bilieto..

Linai

Linai portretas
Lina, pinigų nėra. Pinigus galbūt mums duos vokiečių mokesčių mokėtojai, nes nei jūs, nei aš nesugebame uždirbti pakankamai, kad sutvarkyti savo miestą. Jūs negalite pasirinkti kur skirti pinigus, nes jų vokiečiai dar neuždirbo.

Ricardas

Ricardas portretas
Kam tas tiltas vis vien juo važiuos tik autobusai kitam transportui bus plyta
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių