Dėl dviračių tako parke – nerimas

Klaipėdiečiai susirūpino Malūno parke tiesiamu dviračių taku. Anot žmonių, nors dar neužbaigtas, jau dabar atrodo suniokotas.

Gyventojai spėja, jog taip galėjo nutikti dėl netinkamai vykdomų darbų.

"Per Malūno parką tiesiamo dviračio tako borteliai buvo apgadinti darbuotojų, kurie vežiojo ir pylė juodžemį šalia dar neišasfaltuoto tako. Tokio tako pagrindas dar minkštas, o sunkioji technika jau važinėja neužbaigtais keliukais. Spėju, kad gali būti pažeistas darbų eiliškumas. Prašome atkreipti dėmesį, jog sunkiosios technikos padaryta duobė jau užpilta smėliu. Būsime labai nusivylę, jeigu dviračių takas bus išasfaltuotas dar neištiesinus ir nesutvirtinus jo kraštų. Vienas bortelis jau įskilo", – nuogąstavo klaipėdietis.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas tikino, kad ši problema bus išspręsta.

Pasak skyriaus vedėjo, darbų eiliškumas paprastai organizuojamas kita tvarka.

Pirmiausia asfaltuojami dviračių takai, įrengiami pėsčiųjų takai ir galiausiai suverčiamas juodžemis, sėjama žolė.

"Kadangi šiuo metu dar nėra atsidariusios asfalto gamyklos, o darbų atlikimo terminai senka, rangovas nusprendė nedelsti. Šiomis dienomis jau vežamas juodžemis. Tokio sprendimo pasekmė – sulaužyti keli vejos bortai. Prieš asfaltuojant, šeši sugadinti borteliai bus pakeisti naujais. Rangovas prisiima atsakomybę ir nuostolius padengs savo lėšomis", – tikino vedėjas.

Tikimasi, jog naujai nutiestu dviračių taku klaipėdiečiai galės važinėti jau po kelių mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KK

KK portretas
asfaltas? negaliu patikėti, negi mieste nusimato ir normalus takas, ne iš tų idiotiškų plytelių?

to As

to As portretas
o iš kur ištraukėte, kad kažkas vėluoja atlikti darbus? niekas niekur nevėluoja, gi aiškiai parašyta, kad pakeitė darbų eiliškumą, o tas nėra draudžiamas. Kaip tik elgiasi protingai, kad nelaukia kol pradės veikti gamyklos, o jau pradėjo darbus. Be to sulaužyti borteliai jau pakeisti. Tad viskas ten tvarkoje, reikia džiaugtis, kad kažkas daroma, tvarkoma, miestas gražėja. O ne visur ieškoti tik neigiamų dalykų...

Brigitai

Brigitai portretas
Kaip aktyvi pėsčioji ir taip pat dviratininkė, galiu pasakyti, kad dažniausiai būna kaltas pats pėsčiasis, nes nelabai žiūri kur eina - ar dviračių taku ar pėsčiųjų... Kirsdama dviračių taką apsidairau ar neatvažiuoja dviratininkas. Šitaip turėtų elgtis bet kuris pėsčiasis. Pabandytų tie nepatenkinti pėstieji užsienyje dviračių takais pavaikščiot, tai sulauktų ne tik pabarimo.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių