Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl galimybės pasukti į kairę – sumaištis

2016-12-22 08:48

Uostamiesčio valdžios planai judriose magistralinėse gatvėse naikinti nesaugius kairiuosius posūkius piktina kai kuriuos klaipėdiečius. Gyventojai širsta netekę galimybės patogiau manevruoti, o specialistai tikina, kad permainos turėtų suteikti daugiau saugumo.

Pokyčiai: kai kuriuos klaipėdiečius siutina magistralinėse miesto gatvėse naikinamas kairysis posūkis.

Uostamiesčio gyventojai kritiką žeria dėl prieš kurį laiką pakeistos judėjimo schemos iš Mituvos gatvės sukant į Minijos gatvę. Šiuo metu šioje vietoje galima sukti tik į dešinę.

Pasak gyventojų, dėl draudimo atlikti kairįjį posūkį vairuotojams tenka važiuoti ankštais gretimų namų kiemais arba atlikti leidžiamą manevrą į dešinę ir kiek tolėliau esančioje sankryžoje apsisukus riedėti norima kryptimi.

Tačiau, anot iš Mituvos gatvės kasdien išvažiuojančių gyventojų, piko metu atlikti tokį manevrą – itin keblu.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė paaiškino, kad uostamiesčio Saugaus eismo komisija dar prieš kelerius metus pritarė planams magistralinėse gatvėse naikinti kairįjį posūkį.

Tokiai nuostatai Saugaus eismo komisijos nariai pritarė dar ir šiemet.

Pašnekovo teigimu, tokie posūkiai – pavojingi, nes automobiliui tenka kirsti mažiausiai dvi eismo juostas.

"Be to, atliekant kairįjį posūkį įvažiuojant į gatvę, antroje juostoje sustojęs automobilis sudaro kliūtį. Kai srautas didelis, avarijos tikimybė išauga", – pastebėjo V.Paukštė.

Anot savivaldybės darbuotojo, minėtu konkrečiu atveju gyventojams paliekama teisė į Minijos gatvę išvažiuoti per Sulupės ir Strėvos gatves.

"Prieš naikindami šiuos posūkius mes buvo nuvykę, pasižiūrėjome, kad išvaža yra. Be to, galima išsukti į dešinę. Šia išvaža naudojasi tik du namai, ir dabar, kai vyksta maršrutinio transporto eismas, o Minijos gatvė yra gana intensyvi, net keli automobiliai sudaro nepatogumų – ir eismą trukdo, ir pavojinga", – dėstė V.Paukštė.

Pastebima, kad išvaža iš Sulupės gatvės yra kur kas saugesnė, todėl gyventojams ir palikta galimybė ją rinktis.

Šiemet kairysis posūkis panaikintas Minijos gatvėje ne tik ties Mituvos gatve, bet ir kitose arterijos vietose. Galimybių automobiliams pasukti į kairę mažėjo ir Priestočio gatvėje.

Pokyčių būta ir J.Janonio gatvėje, netoli ten esančio prekybos centro. Galimybė pasukti į kairę išvažiuojant iš prekybos centro panaikinta netoli įrengus saugumo salelę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų