Dėl I. Šakalienės – į Kontrolės komitetą

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės komitetas sulaukė klaipėdiečių vardu siųsto skundo dėl Miesto tvarkymo skyriaus ir jo vadovės Irenos Šakalienės veiklos kokybės.

Skundo autorė Svetlana Riaba prašė Kontrolės komiteto paskirti atlikti šio skyriaus veiklos auditą.

„Dėl Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos I.Šakalienės veiklos yra nemažai skundų, kreipiamės ir į savivaldybės administraciją. Tik iš to – jokių rezultatų. Valdininkės I.Šakalienės tai niekaip nepaveikė“, – rašoma skunde.

S.Riaba skunde dėsto, kad miestiečiai turi pastabų ne tik dėl gatvių ir šaligatvių, nuo kurių nenuvalytas sniegas, bet ir dėl nešluojamų lapų, besikemšančios miesto nuotekų sistemos, kitų problemų.

Kontrolės komiteto nariai mėgino susiaurinti problemų sąrašą.

Miesto tarybos narė Alina Velykienė retoriškai klausė, kaip turėtų būti atliekamas tyrimas.

„Reikėtų nusistatyti kriterijus, kitaip mes čia trejus metus kapstysimės“, – kalbėjo A.Velykienė.

Alina Velykienė / Redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos vadovė Daiva Čeporiūtė tikino, kad sutiktų atlikti auditą, skirtą miesto tvarkymo problemoms, tačiau tarnybai reikėtų pakeisti numatytų šiems metams auditų eilę.

„Jei sutartume, kad atsisakome atlikti Klaipėdos nakvynės namų auditą, galėtume imtis. Neįmanoma atlikti viso skyriaus audito. Ar tiktų formuluotė „atlikti miesto teritorijos tvarkymo auditą“, – klausė savivaldybės kontrolierė D.Čeporiūtė.

Buvo siūlymų su miesto tvarkymu susijusius klausimus pavesti nagrinėti Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetui, tačiau jo pirmininkas Alvidas Šimkus nesutiko su tuo, aiškindamas, kad skunde prašoma imtis kontrolės.

„Kadangi skunde įvardyta viena asmenybė, suvokiant, kad Miesto tvarkymo skyrius yra tam tikra struktūra, siūlyčiau auditoriams susikoncentruoti į sutarčių vykdymą ir kontrolės užtikrinimą. Neapsibrėžkime visko tirti“, – patikino A.Velykienė.

Kontrolės komiteto metu vicemeras Arūnas  Barbšys ir tarybos narė A.Velykienė sunkokai tramdė emocijas.

„Jei gyventojai kreipiasi prašydami atlikti auditą Miesto tvarkymo skyriuje, išgirskime, o ne stenkimės pridengti. Kokybė yra tobulintinas dalykas“, – pareiškė A.Velykienė.

Apsimėtę kandžiomis replikomis galų gale politikai nusiramino.

Balsų dauguma Kontrolės komitetas nusprendė paskirti auditą, kad Kontrolės ir audito tarnyba pasiaiškintų, kaip Klaipėdoje vyksta miesto teritorijos tvarkymas ir priežiūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Sakaliene karaliene Klaipedoje, o Sakalys karalius Nidoje, leidimus i Neringa skirsto... gal pora?

Anonimas

Anonimas portretas
Truputį geriau galvojau apie kai kuriuos politikus .Plika akim matosi noras susidoroti su vedėja. Atsirado persona S.Riabova nuo rusų diasparos....Ar tikrai ji kelia didžiausias ir karščiausias problemas,( gal ji žiemos nėra mačiusi). Čia turėtu susidomėti instancijos ginančios viešą interesą.

Morta

Morta portretas
nera tokios perkunijos kurios Klaipedos gauja išsigastu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių