Dėl išmaldos apsimeta ir neįgaliaisiais

Klaipėdos senamiestyje miestiečiams, turistams ir miesto svečiams tenka ne tik grožėtis autentiška architektūra, bet ir stebėti elgetaujančius asocialius žmones, kurie vis prašo išmaldos.

Senamiestyje elgetauti ir prašinėti išmaldos ar ją duoti pagal taisykles draudžiama, tačiau klaipėdiečiai pastebėjo, kad asocialūs žmonės nereaguoja į draudimus, o dėl dosnesnės aukos kai kurie pasiryžę simuliuoti ir negalią.

Senamiestyje vaikštinėję klaipėdiečiai pastebėjo, kaip vienas neįgaliojo vežimėlyje sėdėjęs ir elgetavęs asocialus asmuo užkampyje atsistojo, susitvarkė savo vežimėlį, vėliau vėl patogiai atsisėdo ir vėl nuriedėjo link savo vietos.

Sena tiesa – žmonės labiau linkę aukoti tiems, kurių likimas nepagailėjo.

Miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas pabrėžė, kad senamiestyje elgetauti draudžiama.

„Pastebėję tokius asmenis senamiesčio ribose, savivaldybės pareigūnai reikalauja pasišalinti ir gali jiems taikyti administracines baudas“, – paaiškino L. Lapinskas.

Dar 2017 metais uostamiesčio tarybos nutarimu patvirtintos Klaipėdos miesto tvarkymo ir švaros taisyklės numato, kad miesto teritorijoje draudžiama duoti išmaldą pinigais.

Šių švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų. Nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

Pasak L. Lapinsko, draudimas netaikomas religinėms apeigoms, taip pat specialiuose, tam tikslui skirtuose renginiuose, kuriems išduotas leidimas, suderinta renginio vieta ir laikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marijus

Marijus  portretas
Čia apie ex seimūnus? Kurie neįgalūs darbą dirbti ir gauna valatybinę rentą. Ar apie savivaldybės įmonėse pilnai kušanšius protinius invalidus?

Edis

Edis portretas
Galima dar suprasti kokia senyvo amžiaus žmogų,gal realei trūksta lėšų.Bet kai stovi jauni žmonės,galintis nors kažką dar dirbti,tai tada visai nėra noro aukoti.Dažnai prie parduotuvės prašo,atseit maistui.Bet jeigu duosi duonos,nelabai ir ims.

> Valdui

> Valdui portretas
Tai ne naujiena, bet daugelis to nenori žinoti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių