Dėl išmokų Klaipėdos politikams - į generalinę prokuratūrą

Seimo narys Evaldas Jurkevičius kreipėsi į šalies generalinį prokurorą Algimantą Valantiną, prašydamas ginti viešąjį interesą, sugrąžinant į biudžetą Klaipėdos tarybos nariams galimai neteisėtai mokėtas algas bei kitas išmokas.

Politiko turimi dokumentai leidžia įtarti, jog Klaipėdos miesto tarybos nariai nuo 2003-iųjų išmokas - atlyginimą už Tarybos nario veiklą, kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio transporto paslaugų išlaidas - gavo neteisėtai, nes politikų darbo apmokėjimo tvarką nustatęs Tarybos sprendimas nebuvo paskelbtas įstatymo nustatyta tvarka. Atsakydami į užklausimą Seimo nariui tai patvirtino ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pareigūnai.

„Nepaskelbus Savivaldybės tarybos sprendimo buvo pažeisti sprendimo priėmimo metu ir šiuo metu galiojančio Lietuvos Respublikos įstatymo „Dėl LR įstatymų ir kitų teisės aktų skelbimo ir įsigaliojimo tvarkos“ reikalavimai. Šio įstatymo 12 str. be kita ko nustatė,  kad savivaldybių ir jų vykdomųjų institucijų priimti norminiai teisės aktai įsigalioja kitą dieną po jų paskelbimo vietinėje spaudoje, jei pačiuose teisės aktuose nenustatyta vėlesnė jų įsigaliojimo data. Pagal bendruosius teisės principus visi iš neteisės gimę vėlesni sprendimai negali tapti teise, tad manau, kad būtina kvalifikuotai ir objektyviai įvertinti, ar visus pastaruosius penkerius metus uostamiesčio politikai savo finansinę gerovę kūrė prasilenkdami su įstatymais?“,- savo kreipimosi į generalinį prokurorą motyvus komentuoja Seimo narys.

Anot Evaldo Jurkevičiaus, jeigu Teismas patvirtintų jo įtarimus, vietos politikai privalėtų grąžinti kiekvieną neteisėtai iš mokesčių mokėtojų paimtą centą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių